Bankacılar Emlakçılığa Başladı

Bankacılar Emlakçılığa Başladı

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay bankaların kendi gayrimenkullerini satarak emlakçılığa soyunduğunu söyledi. Herkesin kendi işini yapması gerektiğini belirten Altınay gayrimenkulleri emlakçılar satmalı dedi.

A+A-

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; bankaların gayrimenkul alım satımı yaparak emlakçılığa soyunduğunu söyledi. Sedat Altınay; “ Kredi borçlularının ödeme zorluğuna düşmesi sonucunda ellerinde çok sayıda, arsa, bina, konut biriken bazı bankalar, icra yoluyla düşük fiyatlı satış yerine, bu gayrimenkulleri kendi portföyüne alıyor ardından da online sitelerinde verdikleri ilanlarla satışa çıkarıyor. Bankaların bu ilanlarında konut satışları başı çekerken arsa ve binalarda portföyde yer alıyor. Kısaca bir şey söylemek gerekirse, Bankalar Emlakçılığa soyunurken, bizde herkes kendi işini yapsın diyoruz. Bankalar ellerinde bulunan konut ,işyeri ve gayrimenkulleri bizlere versin bizlerde onların satışı gerçekleştirelim” diye konuştu.

''Daha çok, sektörde son yıllarda bireysel alanda pazar payı elde etmek için agresif strateji izleyen bankalarla birlikte, katılım bankacılığında iş yapanlar, gayrimenkullerini internet üzerinden kendi bünyesindeki çalışanlarıyla pazarlıyor.'' diye konuşan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay; “Dubleks konut, daire, müstakil ev ve arsalar hemen hemen Türkiye’nin her yerinden satışa çıkartılıyor. Konut kredi faizi kullanan, kredili işyeri alan vatandaşın ödeme güçlüğüne düşmesi nedeniyle 3 taksitini geçirdiğinde banka tarafından gayrimenkul satılıyor. Bu çıkan konut veya işyeri ödenen miktarlar düşüldükten sonra uygun bir fiyata bankalar uhdesine geçirerek tapusunu alıyor. Şu anda Bankalar Emlakçılık yapmaktadır. Bankaların aslı görevi emlakcılık değildir. Ama şimdi bankalar konut ve işyeri satışlarında levhalar asarak satış yapmaktadır. Bu etik bir hareket değildir. Şayet bankaların uhdesine geçen gayrimenkuller var ise biz Konya Emlakçılar Odası olarak her türlü sözleşmeyi yaparak, bütün üyelerimizin nezdinden satışlarını yapmaya hazırız. Bizim işimiz gayrimenkule aracılık yapmaktır. Bankaların işe ise para transferi yapmaktır. Herkes kendi işini yapsın. Özellikle şunu söylemek istiyorum. Bankaların konutları ve işyerlerini gidip gösterme gibi bir lüksleri yoktur. Banka personeli bunları yapamaz. Bankalar Odalarla, Emlak ofisleriyle anlaşmalar yapılırsa bizim oda üyelerimiz bu satışları gerçekleştirirler.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Hakimiyet Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.