Balıkçı Parkı Yenileniyor

Balıkçı Parkı Yenileniyor

Karşıyaka Belediyesi, kentin en işlek sosyal yaşam alanlarından biri olan Bostanlı Balıkçı Parkı’nı yenilemek için düğmeye bastı. Revizyon çalışmalarının başladığı park; yeni yılda, yeni yüzüyle Karşıyakalıların hizmetinde olacak. Başkan Akpınar, “Bostanl

A+A-

Karşıyaka’daki mevcut parklara modern dokunuşlarla yeniden hayat veren Karşıyaka Belediyesi, bu kez de Bostanlı Balıkçı Parkı’nı baştan yaratıyor. Mahallenin en işlek ve merkezi parklarından biri olan alanda, Kasım ayı itibariyle yenileme çalışmaları başladı. Bölge halkının talep ve önerileri doğrultusunda hazırlanan projeyle, parka daha modern ve estetik bir görünüm kazandırılacak.

YARISI YEŞİL ALAN

Bostanlı’ya nefes aldıran parktaki yeşil doku korunacak. Toplam 1360 metrekare alan üzerine kurulu olan parkın 685 metrekaresi yeşil alan olarak düzenlenecek. Pergolalı banklar ile keyifli oturma alanları yaratılacak. Yıkılan süs havuzunun yerine yenisi yapılacak. Parkta bulunan ve yenileme çalışmalarının başlamasıyla birlikte bakıma alınan Balıkçı Heykeli de çalışmaların tamamlanmasının ardından havuzun üzerindeki yerini alacak. Alan, rengarenk mevsim çiçekleriyle güzelleştirilecek.

BOSTANLI’YA YAKIŞACAK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kentimize yepyeni parklar ve yeşil alanlar kazandırırken; diğer taraftan da uzun yıllardır halkımıza hizmet veren parklarımızı tek tek yenilemeye devam ediyoruz. Balıkçı Parkımız da bölge insanına soluk aldıran, Bostanlı’nın sembolleri arasında yer alan bir parkımız. İlçemize, Bostanlı Mahallemize yakışır hale getirmek için sil baştan yenileme çalışmalarına başladık. Yeni yılın ilk günlerinde halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.