Balçova Arsa Mağdurlarından Suç Duyurusu

Balçova Arsa Mağdurlarından Suç Duyurusu

İzmir’de Balçova Arsa Mağdurları olarak bilinen arazi sahiplerinin avukatı Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti

A+A-

1980 ihtilali öncesi Balçova Belediyesinden satın aldıkları arsalarına 'parselasyon planı olmadığı' gerekçesi ile bir türlü imar hakkı alamayan yaklaşık 5 bin arsa mağdurunun kandırıldığını belirten Turan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında parselasyon planını sakladıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

“SENİ İÇERİ ATTIRACAĞIM”

Arazi sahiplerinin inşaat projesini belediyeye sunmasına olanak sağlayan parselasyon planının yıllardır saklandığını iddia eden Turan, yaşananları büyük bir suç olarak değerlendirdi. Turan, “Var olan parselasyon planını yargıdan ve vatandaştan gizlemek hatta belki de ortadan kaldırmak tam anlamıyla bir suçtur. Yaklaşık 5 bin ailenin 14 senedir haklarına engel olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi hakkında 5 bin kişi olarak bugün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçmişte sorunla ilgili söylediği, “Benim adım hıdır elinden gelen budur” sözüne atıfta bulunan Turan, “Zamanın Balçova Belediyesi, ey Aziz Kocaoğlu. Sen, ey hıdır, hıdır oğlu hıdır. Sen, eski patronun Rahmi Koç'un dünürüne 2 bin daire veriyorsun, 1975 yılında hakkını almış adama hakkını vermiyorsun. Eğer sen istifa etmezsen ben seni içeri attıracağım” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSU BULUNACAKLAR

Ortaya çıkardıkları belgeyle arsa mağdurlarının haklarını almasının önünde engel kalmadığını öne süren Kemal Turan, hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi. 5 bin kişi ile yapılacak suç duyurusunun belki de bir dünya rekoru olacağına dikkat çeken Turan, “Var olduğu halde hak sahiplerinden ve yargıdan gizlenen parselasyon planının imar hukuku bakımından anlamı şudur: Mülk sahibinin inşaat ruhsatı alabilmesi için, yani arsasında inşaat yapabilmesi için planlama prosedüründe yapılması gereken son işlemdir. Yani parselasyon planı var ise mülk sahibi inşaat projesini belediyeye sunarak inşaatına başlayabilme imkanına sahip demektir. Bu durumun açıklığa kavuşması, sorumluların belirlenmesi için yaklaşık 5 bin kişi ile İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yapacağız. Bu başvuruda ayrıca bir takım holdinglerin imar süreçlerine uygulanan özel ihtimamla bizlere uygulanan yaklaşımın karşılaştırılmasının yapılarak eşitlik ve adalete aykırı işlem yapılmasının da soruşturulmasını isteyeceğiz. Vatandaşını bu kadar aldatan bir mekanizma başka bir yerde söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

E. Çağla Geniş - İlkses

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.