Balçova Arsa Mağdurlarından İkinci Çağrı

Balçova Arsa Mağdurlarından İkinci Çağrı

‘Balçova Arsa Mağdurları’nın Başkan Aziz Kocaoğlu ve Başkan Mehmet Ali Çalkaya’ya yaptıkları “Gelin sorularımızı yanıtlayın” çağrısı yanıtsız kaldı. Dün tekrar bir araya gelen mağdur vatandaşlar, “Bize cevap verin” talebini yineledi.

A+A-

İzmir'in Balçova ilçesinde 14 yıldır arsalarıyla ilgili mülkiyet ve imar hakkı konusunda sürdürdükleri mücadelelerle gündeme gelen 'Balçova Arsa Mağdurları' tepkilerini Noel baba ve Dalton kardeşler kılığında göstermek için ikinci kez bir araya geldi. Arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan'ın, 1 Nisan'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'ya "Gelin sorularımızı yanıtlayın" çağrısı karşılıksız kaldı. Her iki başkan da çağrıya karşın mağdurların sorularını yanıtlamak üzere alana gelmedi.

DARBEDEN KALAN SORUN

Kamuoyunda Balçova Arsa Mağdurları olarak bilinen ve 1980 askeri darbesi öncesi Balçova Belediyesi'nden satın aldıkları arsalarına aradan geçen 40 aşkın süredir imar hakkı alamadıkları için mağdur olan vatandaşlar önceki gün tepkilerini Noel baba ve Dalton kardeşler kılığında göstermişti. Balçova Arsa Mağdurları Avukatı Mustafa Kemal Turan, 1 Nisan'daki açıklamasında ise, "Bu insanlara 45 yıldır imar hakları verilmezken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından birkaç ayrıcalıklı holdinge, 45 gün gibi kısa bir süre içinde arsa mağdurlarının 45 katı imar hakkı verilmiştir. Yaklaşık 5 bin ailenin 14 senedir haklarına engel olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ayrıcalıklı imar hakkı elde eden holdinglerin yöneticileri ile meclis üyeliği yaptığı dönemde bir holdingden vekalet alarak iş takipçiliği yaptığı iddiasıyla CHP İzmir milletvekili Murat Bakan hakkında 3 bin kişi olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Bu başvuru belki de bir dünya rekoru olacaktır" demişti. Yaptığı açıklamalardan ötürü Bakan'ın kendisini mahkemeye verdiğini belirten Turan, dün düzenledikleri ikinci eylemde ise Kocaoğlu, Çalkaya, Bakan ile holdinglerin yöneticilerine çağrı yaparak "Gelsinler karşımıza çıkıp cevap haklarını kullansınlar. Haklarındaki iddialara cevap versinler" demişti.

PROTESTO ETTİLER

Dün yine Turan ve arsa mağdurları Konak'taki eski Sümerbank binası önünde toplandı. Noel baba ve Dalton kardeşler kıyafetleri giyen mağdurlarla basının karşısına çıkan Turan, Kocaoğlu ve Çalkaya ile konuyla ilgili adı geçen tüm kişileri Büyükşehir Belediye binası önünde sorularını yanıtlamaya çağırdıklarını ancak gelen olmadığını söyledi. Diğer mağdurlar da düdük çalarak, yerel yönetimleri protesto etti. Turan, bundan sonraki süreçte hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

'EŞİTLİK VE ADALETE AYKIRI'

Avukat Turan, "Savcılıkça incelenmesini talep ettiğimiz şikayetimizde İzmir'de ve özellikle kentin en güzide yerlerinde, kamu gücünü elinde bulunduran kişiler ve özel sektör şirketlerinin birlikte bir kazanım çarkı oluşturarak kendilerine, hukuka ve hakkaniyete tümüyle aykırı bir kazanç zinciri oluşturmalarına yönelik şüphelerin mahkeme kararı, bilirkişi raporu, resmi belgeler ışığında soruşturulmasını talep ettik. Haksız rant sağlanan mutlu bir azınlık oluşturulurken, imar hakları verilmeyen bizim gibi birçok malik bulunmaktadır. Aynı Anayasa, aynı İmar Kanunu yürürlükte olmasına rağmen bu manada eşitlik ve adalete aykırı işlem soruşturulması talep ettik. Söyleyecek sözünüz varsa, mağdurların karşısına çıkın söyleyin dedik. Gelen olmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.