Bakanlık'tan Otoparkla İlgili Yeni Karar: Kimler Eski Yönetmelikten Faydalanabilecek?

Bakanlık'tan Otoparkla İlgili Yeni Karar: Kimler Eski Yönetmelikten Faydalanabilecek?

Çevre ve Şehirclik Bakanlığı, otopark yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 25 mart tarihinden önceki ruhsat başvuruları ve kat karşılığı sözleşmeleri ve kamu ihalelerinin otopark durumu ile ilgili karmaşıklığa son verecek bir yazı yayınladı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni otopark yönetmeliği 25 mart tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 

Bakanlık sorun yaşanmaması için Otopark Yönetmeliği'nin yürürlüğe girdiği tarihten önce noter onaylı kat karşılığı inşaat sözleşmeleri yapan projeler ile inşaat ruhsatı başvurusunda bulunan inşatlarda eski otopark yönetmeliğinden 31 aralık 2021 tarihine kadar faydalanma imkanı verdi. Bu imkan kamu müteahhitlerine de sağlandı.

Ancak eski yönetmelikten faydalanmak için kriterlerin aynı anda sağlanması konusunda bir bilgi karmaşıklığı oluştu. Belediyeler farklı farklı uygulamalarda bulunurken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bir yazı paylaştı. 

KRİTERLERİN AYNI ANDA SAĞLANMA MECBURİYETİ YOK

Bakanlık, Geçici 3. maddenin 3. fıkrasında yer alan 'noter onaylı kat karşılığı inşaat sözleşmesi' ve 'mevzuata uygun şekilde yapı ruhsatı başvurusu' işlemleri ile kamu yapılarına ilişkin 'yapım ihale tarihi alınması' veya 'ihale kararı alınması' ya da 'yapım ihalesi yapılması' işlemlerinin aynı anda sağlanması mecburiyetinin aranmayacağını açıkladı.

Bu şartlardan sadece bir tanesini karşılayanlar 31.12.2021 tarihine kadar eski yönetmelikten faydalanıp otopark yapmayabilecek.

whatsapp-image-2021-04-01-at-10-48-08.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.