Bakanlıktan Hobi Bahçeleri İle İlgili Yeni Adım

Bakanlıktan Hobi Bahçeleri İle İlgili Yeni Adım

Tarım ve Orman Bakanlığı Hobi Bahçeleri ile ilgili anket çalışması yaptı. Hobi bahçelerinin yüzde 60'ının tapusuz olduğu ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 69'u hobi bahçeleri kaldırılsın derken yüzde 71'lik kısım yasal düzenleme yapılmasını istiyor.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığı hobi bahçeleri hakkında verilen kanun teklifi sonrası ilk geniş çaplı anket çalışmasını tamamladı. 

HOBİ BAHÇELERİNİN YÜZDE 60'I TAPUSUZ! 

Tarım ve Orman Bakanlığı hobi bahçeleri hakkında geniş çaplı bir anket çalışması hazırladı.

Hazırlanan ankete katılan kişilerden yüzde 32,6'sı hobi bahçesi olduğunu dile getirirken bunlardan yüzde 60,9'ı tapusu olmadığını beyan etti. 

Ankette soru yöneltilen kişilerden yüzde 49,7'si ise hobi bahçelerinin kooperatif hisseli olduğunu söyledi. Anket çalışması hobi bahçesi satın alan kişilerin ne yazık ki bu bahçelerin verimli tarım arazileri üzerine kurulu bulunduğundan habersiz olduğunu ortaya koyarken ankete katılanlardan yüzde 90.2'lik bölüm hobi bahçelerinin verimli tarım arazilerine zarar vermesini istemediklerini dile getirdi. 

Hobi bahçeleri kaldırılsın diyenlerin oranı yüzde 69 olurken, hobi bahçeleri ile alakalı yasal düzenleme talep edenlerin oranı ise yüzde 71 rakamına ulaştı. 

HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI?

Meclise AK Parti tarafından verilen kanun teklifi üzerindeki görüşmeler ve yasal süreç devam ederken görüşmeler sonrasında teklifin kanunlaşması durumunda verimli tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçelerinin yıkılması, bu bahçeleri yapan kişilerin yüksek para cezasına çarptırılması gibi yaptırımlar resmen hayata geçirilmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.