Bakan Özhaseki Mimar ve Mühendiserle Buluştu

Bakan Özhaseki Mimar ve Mühendiserle Buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) ile “Herkes İçin Şehir” konulu çalışma için Grand Ankara Hotel’de bir araya geldi.

A+A-

Bakan Özhaseki ile MMG, Türkiye’nin büyümesine ilişkin ülke sorunlarına çözüm üretmek, mimari, çevre ve şehircilik konularında toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve birlikte düşünmek amacıyla bir araya geldi. Şehir ve medeniyet konularının derinlemesine irdelendiği buluşmada; MMG Genel Başkanı Osman Balta, sağlıklı bir şehir yapılanması için şehirlerin insan ve çevre odaklı planlanması gerektiğinin altını çizdi.

SAĞLIKLI BİNALARA KAVUŞMAK İSTİYORUZ

Bakan Özhaseki, Türkiye’de kentsel dönüşümün artık bir gereklilik olduğunu vurgulayarak, “Hızla kentsel dönüşüme girmek, sağlıklı binalara kavuşmak istiyoruz. Bir taraftan deprem ülkesiyiz. Bir taraftan da insanlarda hala şehirlere doğru göç duygusu devam ediyor. Bir taraftan zenginleşme de devam ediyor. O zaman Türkiye’de kentsel dönüşüm artık bir gereklilik. Bir lüks değil, zorunluluk. Bunu doğru bir mantıkla yaptığımız zaman Türkiye’nin neredeyse yarısını 15 yıl içinde değiştiririz, dönüştürürüz diye düşünüyorum. Bu ülkenin topraklarının altı iyice hareketli, o hareketliliğe karşı şu andaki teknolojiyle bir şey yapamıyoruz. Ancak onu anlarız, ona uygun davranırız, o zaman işi kurtarırız” ifadelerini kullandı.

Şehircilik faaliyetlerine ilişkin önemli bilgiler veren Özhaseki, Anadolu coğrafyasının son yüz yıldır yurtlarında zulüm gören milletlerin toplandığı bir yer olduğunu ve Anadolu’daki eski kadim medeniyetlerin izlerinin büyük bir tahribata uğradığını da belirtti. Deprem gerçekliğine de vurgu yapan Özhaseki, konuyla ilgili tedbirlere değinerek, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.