Babacan Holding Kanal İstanbul Güzergahında 6 Yıldır Arsa Topluyor

Babacan Holding Kanal İstanbul Güzergahında 6 Yıldır Arsa Topluyor

Babacan Holding kanal İstanbul güzergahında 6 yılda 600 bin metrekare arsa topladı. Emlak Konut GYO'nun güzergahta 4.6 milyon metrekare arsası bulunurken bazı büyük firmalar da bu bölgeden çok sayıda arsa topladı

A+A-

Kanal İstanbul, gayrimenkul şirketlerinin radarına girdi. Dev proje Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu hattında hayata geçecek. İhalesinin bu yıl yapılması planlanıyor. Gayrimenkul şirketleri de dev projenin etrafında yatırım yapmaya başladı. 

Güzergah üzerinden 6 yıldır arsa alıyor

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, güzergahın sürpriz olmadığını ve 6 yıldır arsa alımı yaptıklarını ifade etti. Babacan, "İşimizin ham maddesi arsa. Her 5 yılda bir şirketimizin yol haritasını çıkarıp o yönde hamle yapıyoruz. Arazi geliştirme konusuna odaklanan şirketimiz Kanal İstanbul çevresinde 6 yıldır arsa topluyor. Sazlıbosna, Şamlar, Dursunköy, Resneli, Hoşdere, Baklalı ve Balaban’da 600 bin metrekare arsamız var" açıklamasında bulundu. 

10 milyarlık proje 

İbrahim Babacan, Kanal İstanbul projesine komşu olan arsalarında bu yıl ya da 2019 yılında çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Babacan, "Yatırım takvimimiz Kanal İstanbul’a da bağlı. İhale yapılmasını ve çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Bir anda tüm arsaları devreye almayız. 5 yıl içinde aşama aşama ilerlemeyi planlıyoruz. Bu arsalarda yapılacak projelerinde değeri 10 milyar lirayı bulur" dedi. Babacan, Silivri, Çatalce ve Hadımköy’de 100 bin metrekare arsaları olduğunu söyledi.

kanal-istanbul-guzergahi.jpg

Sektöre güvenimiz tam

Projeleri hakkında bilgi veren İbrahim Babacan, sektöre güvenlerinin tam olduğunu belirtti. Babacan, "Babacan Center adındaki projemizin değeri 600 milyon lira. Bizim gayrimenkul sektörüne güvenimiz tam. Doğru yerde doğru zamanda yapılan doğru iş talep görüyor" dedi.

kanal-istanbul-guzergahi-arsa.jpg

4.6 milyon metrekare kamuya ait

Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule hattında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinin ağırlığı dikkat çekiyor. Emlak Konut Kayabaşı, Hoşdere, Küçükçekmece hattında 30 projeye imza atıyor. Şirketin güzergahta 4.6 milyon metrekare arsası bulunuyor. Yaklaşık 23 bin konutun inşa edilmesi bekleniyor. Ayrıca Katarlı yatırımcılar da bu arsalarda proje yapmak istiyor. 

Artaş İnşaat'ın da Resneli bölgesinde 400-500 dönüm arsası olduğu biliniyor. Öte yandan Fuzul Grup'un da Kanal İstanbul güzergahında büyüklükleri 10-50 dönüm arasında değişen 8 arsası bulunuyor.  

kanal-istanbul-guzergahi-arsa-fiyatlari.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.