Babacan Holding 2019 Yılında 840 Milyonluk Yatırım Yapacak

Babacan Holding 2019 Yılında 840 Milyonluk Yatırım Yapacak

İnşaat başta olmak üzere birçok sektörde yatırımları bulunan Babacan Holdin 2019 yılında 840 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyor. Babacan yatırımın yarısını öz kaynaklarıyla yapacak.

A+A-

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, 2018 yılını yüzde 22 büyümeyle geçirdiklerini, 2019 yılında da yüzde 25 büyüme hedefi koyduklarını dile getirerek, “2019’da 600 milyon TL’si inşaat tarafı, 240 milyon TL’si diğer faaliyet alanlarımızda olmak üzere 840 milyon TL’lik yatırım planlıyoruz. Bunun yüzde 50’sini özkaynaklarla yapacağız” diye açıklama yaptı. 

‘Hiç frene basmadık’

2018’de döviz kurlarındaki beklenmeyen artışlardan kaynaklanan sıkıntılara karşın frene basmayıp projelerini devam ettirdiklerini söyleyen Babacan, “Piyasalardaki sıkıntılara karşın Babacan Premium projesini tamamlama aşamasına getirerek, yüzlerce daireyi söz verdiğimiz tarihlerde teslim ettik. Etmeye devam ediyoruz. Babacan Premium ve Babacan Port Royal projelerimizde sunduğumuz senetsiz, banka kredisiz ve kefilsiz, yüzde sıfır faizli ödeme seçenekleriyle yatırımcılarımızla kurduğumuz dostluğu pekiştirdik. Projelerimiz, yerli yatırımcıların yanı sıra yurtdışında yaşayan gurbetçiler ve başta Körfez ülkelerinden olmak üzere çok sayıda ülkeden yabancı yatırımcıların gözdesi olmayı sürdürüyor” dedi. 

Babacan, her türlü olumsuzluklara karşın hedefine ulaşan gayrimenkul ve inşaat sektörü açısından 2019’un sıçrama yılı olacağına inandığını kaydederek, “Bu yıl hem sektör hem yabancı hem de yerli yatırımcılar açısından ciddi fırsatları beraberinde getirecek. Hükümetimizin desteği ve biz sektör temsilcilerinin ortaya koyduğu güç birliği ile sektörümüzün yükselişe geçeceğine inanıyoruz” diye açıklama yaptı. 

Teslimler zamanında

Babacan, bugüne kadar geliştirdikleri projelerde E-5 aksı başta olmak üzere İstanbul Beylikdüzü ve Basın Ekspres gibi önemli lokasyonları tercih ettiklerini dile getirerek, “Beylikdüzü Haramidere’de iki etaptan oluşan 1.200 dairelik Babacan Premium projesi var. Teslimler zamanında başladı. Port Royal’de ise inşaat süreci devam ediyor” diye açıklama yaptı. 

Gurbetçi ve yabancılar ciddi yatırım yapıyor

İbrahim Babacan, gayrimenkul ve inşaat sektörünün 10 milyar doları aşan ciddi bir yabancı yatırımcı potansiyeline sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

“Yabancıya vatandaşlık hakkı için gerekli kılınan sermaye tutarının düşürülmesi gerektiğini her fırsatta gündeme getirdik. Yeni düzenlemenin olumlu etkilerini son çeyrek satış rakamlarında gördük. Gurbetçiler sektörümüze yatırım yapıyor. Yatırım başvurularında özellikle Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Belçika’da yaşayan gurbetçilerimiz dikkat çekiyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.