AVM'de Ciroya Göre Kira Dönemi

AVM'de Ciroya Göre Kira Dönemi

Yüksek doluluk oranı yakalamak ve kepenk kapatmalarının önüne geçmek isteyen Çamsan Park AVM yeni bir model geliştirdi. Markalara ile ciroya göre kiralama yapılacak.

A+A-

Yüksek kiralar nedeniyle uzun süredir alışveriş merkezleri (AVM) ve markalar arasındaki kavga yeni bir iş modeliyle farklı bir boyuta taşındı. 2019 yılının Ekim ayında İstanbul Sancaktepe'de hizmete açılması planlanan Çamsan Park AVM'nin sahipleri Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) kapısını çaldı.

SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME

BMD Başkanı Sinan Öncel, markaları AVM'ye davet eden Çamsan yöneticilerinin BMD markalarına özel avantajlı kiralama teklifiyle geldiklerini söyledi. Öncel, "Yeni bir kazan kazan modeli yaratmışlar. Buna göre AVM'de mağaza kiralarsak daha uygun rakamlar sağlanacak. Bunun yanı sıra birtakım altyapı giderlerini de AVM'nin kendisi karşılıyor. Bu şekilde AVM yüksek dolulukla açılacak. Markalar, işleri iyi gitmediği taktirde 3 ay önceden haber vermek şartıyla AVM'den çıkabilecekler. Bu şekilde AVM yöneticileri de markaların çıkmasını engellemek için sürekli AVM'yi cazip hale getirecek kampanyalar, etkinlikler yapacak. İki taraf da kazanacak. Bu sektör için çok önemli bir gelişme" ifadelerini kullandı.

Öncel, buna benzer bir anlaşmayı Cadde 54 Adapazarı AVM ile yaptıklarını, yatırımcının kiralara genel gideri de dahil ettiğini belirtti.

Çamsan Park AVM yatırımcılarından Bora Yüzer, kiraların yüksek olmasının sektörü vurduğunu söyledi. Yüzer, "Türkiye'nin ekonomisine her zaman güvendik. Kısa süreli piyasadaki sıkışıklığın da farkındayız. Böyle bir süreçte bir iş ortaklığı modeli düşündük. Markalar kazandıkça kazanalım dedik. Dolayısıyla böyle bir modeli hayata geçiriyoruz. Ekimde minimum yüzde 75 dolulukla açılmayı öngörüyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.