Artan Malzeme Fiyatları Konut Üreticilerini Zorluyor

Artan Malzeme Fiyatları Konut Üreticilerini Zorluyor

Son zamanlarda döviz kuruna bağlı olarak yükselen inşaat maliyetleri, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tavan yaptı. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, inşaat malzemesi fiyatlarında yaşanan bu artışlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarında yaşanan artışlarla ilgili konuştu. Akbalık, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve konut sektöründeki son durumu değerlendirdi.

Çimento ve demir fiyatlarında yaşanan enerji sebepli yükselişin normalden fazla olduğunu vurgulayan Ahmet Akbalık, “Maliyet baskısı, üretim yapmamızı engelliyor. Konut fiyatları bunlara rağmen hâlâ uygun seviyede. İhracatçı demir ve çimento gibi dışarıya sattığı bir ürün için lojistiğe ödediği bedeli, iç piyasaya satışında da ürün fiyatına ekliyor. Mesela dışarıya 100 liraya sattığı bir ürüne 50 lira lojistik bedeli koyuyor, 150 liraya satıyor. Ama burada da 150 liraya satıyor. 50 liralık lojistiği bizim sırtımıza yüklüyor” şeklinde konuştu

SATIŞLAR REFERANSLA

Günümüzdeki koşullara karşın projelerini sürdüren Özak GYO, Göktürk'te bulunan son projesi olan “Özak Göktürk-2"nin satışlarına start verdi. Ahmet Akbalık, orman alanının yanı başında 10 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip arazide yükselen projede, 143 metrekare ile 280 metrekare büyüklükleri arasında değişiklik gösteren 67 butik konutun bulunduğuna dikkat çekerek “Hedefimiz 2023 yılında teslimatları gerçekleştirmek. Göktürk 2’deki önceliğimiz; özlediğimiz huzurlu, keyifli, güvenli, insanın ruhunu besleyen mahalle atmosferini yeniden canlandırmak. Bu nedenle sadece kârlılığa ve rakamlara değil, burada şekillenecek yaşam biçimine, sakinlerimize sunacağımız değerlere odaklandık ve Özak Göktürk-1’de olduğu gibi referansla satış yapacağız” şeklinde konuştu.

MERKEZLERDEN KAÇILIYOR

Ahmet Akbalık, Göktürk-3’e gelecek sene start vereceklerini, gelecek süreç için turizmin merkezi Bodrum’da otel, İstanbul Beşiktaş’ta ise konut projesi hayata geçireceklerinin altını çizdi. Kovid-19 salgınıyla beraber başlayan uzaktan çalışma sisteminin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve Avrupa'daki pek çok şirketin merkezî yerlerden taşındığına vurgu yapan Akbalık; bu duruma Türkiye'de de geçileceğini, insanların merkeze uzak olan yerlerden konut almaya başladığına dikkat çekti. Konut yapılanmasında bölgesel şekilde kaymalar olduğunun da altını çizen Ahmet Akbalık “İzmir şu an potansiyel bir bölge. Muğla ve aşağıdaki diğer bölgelere de inecek yavaş yavaş” dedi. 

METREKARE FİYATI 50 BİN LİRA

Türkiye Gazetesi'nden Önder Çelik'in haberine göre; Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci ise Göktürk-2 projesinde yer alan evlerin metrekare fiyatlarının 50 bin TL'den başladığının altını çizerek "Yaklaşık 1 milyar TL civarında bir hasılat bekliyoruz” diye konuştu. Tasarımdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tuba Bayraktar da, Göktürk 2 projesine ilişkin olarak, salgının ardından görülen "yuvaya dönüş" konseptini projeye yansıttıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.