Artan Konut Fiyatlarını Düşürmek İçin Neler Yapılmalı

Artan Konut Fiyatlarını Düşürmek İçin Neler Yapılmalı

Son zamanlarda konut ve kiralarındaki artış hızla artıyor. Peki konut ve kira fiyatlarındaki bu artışın önüne nasıl geçilir? Ne gibi önlemler alınabilir.

A+A-

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Selahattin Tokmak, kira ve konut fiyatlarının artışı hakkında yazılı değerlendirme yaptı. İlkha Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; kira ve konut fiyatlarındaki artışların sadece Şanlıurfa'ya has dikkat çeken Tokmak, artışların diğer büyükşehirlerde de yaşandığını dile getirdi. Kira ve konut fiyatlarındaki yükselişim çeşitli sebepleri olduğunu söyleyen Tokmak, Şanlıurfa'da her geçen gün konut ihtiyacının yükseldiğine dikkat çekti. Tüm bunlara rağmen yerel anlamda önlemler alınabileceğini söyleyen Tokmak, yerel yöneticilerin müteahhitleri üretime teşvik etmesi gerektiğini dile getirdi.

"Daha fazla konut inşa edilirse fiyatlar durağan seviyeye çekilebilir"

Kira ve konut fiyatlarında meydana gelen artışlar için kısa vadeli çözümler yapılabileceğini söyleyen Tokmak, "Maliyet artışı, az olan konut sayısı, kısıtlamaların kalkması ve memur atamalarının olduğu döneme denk gelmesi orantısız bir artışı beraberinde getirdi. Bu konu hakkında yerel anlamda önlemler alınabilir. Kısa vadeli çözümler üretilebilir. Yerel yöneticilerin müteahhitleri üretime teşvik etmesi gerekir. Daha fazla konut üretimi yapılması gerekiyor. Bu öneriler uygulanırsa fiyatlar, durağan seviyeye çekilebilir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.