Artan Kira Fiyatlarından Sonra Ev Arkadaşı Arıyorum İlanları Rekor Kırdı!

Artan Kira Fiyatlarından Sonra Ev Arkadaşı Arıyorum İlanları Rekor Kırdı!

Yükselen ev kiraları ve artan faturalar ile birlikte kiraya ortak arayan kişilerin vermiş oldukları ev arkadaşı aranıyor ilanları sayısında rekor artışlar gözlendi.

A+A-

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş kiralık ev fiyatlarına da sıçrarken vatandaş mecbur kalarak pahalı evleri kiralamak zorunda kalmıştı. Pek çok kişi daha ilk aydan kirasını ödemekte sorunlar yaşarken çareyi ev arkadaşı aramakta buldu. 

Online ilan sitelerine verilen ilanlarda rekor artış yaşanırken pek çok kişinin kiraya ortak aradığı ortaya çıktı. Bir yandan yükselen ev kiraları bir yandan da kış mevsiminin gelmesi ile doğalgaz ve elektrik faturalarında yaşanan rekor artışlar vatandaşı köşeye sıkıştırdı. Bütçesini denkleştiremeyen vatandaş kiraya ve faturaya ortak aramaya başladı. 

EV ARKADAŞI ARIYORUM İLANLARI REKOR KIRDI! 

Online ilan sitelerine verilen ilanlarda son dönemde yaşanan hareketlilik vatandaşın kiraya ortak aradığını ortaya koydu. Evli ve çocuklu çiftler dahi artık evlerine bekar üniversite öğrencisi kiracı aramaya başlarken tek yaşayan devlet memuru ve öğrenciler de evlerinde ev arkadaşı olarak giderlere ortak olacak kişiler için arayışa başladı. 

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz yaptığı açıklamasında yaşanan artışa dikkat çekerek ev sahibinden mutlaka izin alınmasını gerektiğini söyledi. Gündüz "Ev sahipleri evini birden fazla kişiye, öğrencilere kiraya verecekse apartmandan izin almalı ve apartman yönetiminin karar defterinde belirtilmeli.

Ev sahipleri belediye, maliye ve polis merkezine bilgi vermek zorundasınız. Ev kiralayan öğrenciler ev arkadaşı alacağında, odayı paylaştığında ev sahibine bildirimde bulunmak zorunda. Bu durum sözleşmede belirtilmiyorsa, ev sahibine bilgi verilmediyse itiraz halinde evden tahliyesi gerçekleştirilebilir" diyerek kişinin kendi evinden de olabileceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.