Arsada Pazarlık Kızıştı!

Arsada Pazarlık Kızıştı!

Şehir merkezlerinde imarlı arsa kıtlığı yaşanması nedeniyle Arsa bulamayan müteahhitler ve yatırımcılar Kamu kurumlarının satışa çıkardığı ve icradan satışa sunulan arsaların ihalelerine giriyor. Katılım arttıkça pazarlık kızışıyor.

A+A-

Büyükşehirlerde, şehir merkezinde arsa neredeyse kalmadı. Kalan sınırlı sayıda arsanın da ya hukuki problemleri bulunuyor ya da arsa sahibi uçuk bir değer biçiyor. Şehir merkezinin dışında alt yapı ve ulaşım hizmetleri yeterince sağlanmadığı, gayrimenkul değerleri düşük olduğu için markalı konut üreticileri tarafından çok fazla tercih edilmiyor. 

TOKİ, belediyeler, özelleştirme idaresi zaman zaman şehir merkezindeki imarlı arsalarını açık artırma veya kapalı teklif usulüyle satışa çıkarıyor. Bazı arsalar da icra yoluyla satışa sunuluyor.

Serbest piyasada arsa bulmakta zorlanan müteahhitler ve arsa yatırımcılarının yeni gözdesi arsa ihaleleri oldu. Son yıllarda satışa çıkan arsalara ilgi çok yüksek. Büyük arsaların ihalelerinde markalı inşaatçıların çoğunu görmek mümkün. 

FİYAT MUHAMMEN BEDELİN 2-3 KATINA ÇIKIYOR

Arsaya ilgi arttığı için rekabet de kızışıyor. Arsa fiyatı, açık arıtma sonucunda ihaleye çıkaran kurum tarafından belirlenen muhammen bedelin 2-3 katına kadar çıkıyor. Arsa fiyatlarının sürekli artmasından dolayı bazı yatırımcılar arsanın gerçek değerinin üzerinde fiyat verebiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.