Arazi Sattıkça Borçlar Arttı!

Arazi Sattıkça Borçlar Arttı!

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın belediye arazilerini sattıkça borçları kapatmak yerine daha çok borç yaptığını söyledi.

A+A-

AK Parti silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın huniyi ters tutarak bidona süt dökmeye çalıştığını söyledi. Işıklar döneminde çok sayıda arazi satılmasına rağmen borcun 8 kat arttığını vurgulayan Kutlu, “Bu resmen rezilliktir” ifadesini kullandı.

Borç düşeceğine 8 kat arttı!

"Bildiğiniz üzere arazi satışları Silivri Belediye yönetiminin en başarılı olduğu alan. Bu becerilerini göreve geldikleri ilk meclis toplantısında da gösterdiler. Bu belediyenin çok borcu var bahanesini kullanarak önlerine ne geldiyse sattılar. Arazi sattıkça borç düşeceğine; 8 katına çıktı! Bu satışlarla alakalı mahkemenin verdiği bir iptal kararı var. Mahkemenin kararını beklemeden alel acele, yangından mal kaçırır gibi yapılan bu satışlar maalesef Silivri Belediyesi’ni çökme noktasına getirmiştir. Eski para ile 60 trilyona varan bir rakam şu anki belediyenin 6 yılda toplayamayacağı bir rakamdır. Haliyle sayın başkanın bu konu ile alakalı çözüm yollarını kamuoyuyla paylaşması adına meclis üyelerimizle birlikte geçtiğimiz meclis toplantısında bir önerge verdik. Şu an hukuka yansımış bir konu var. Kamuoyunu bilgilendirmek ve oluşan mağduriyetleri gidermek adına belediye yönetiminin bu konuda bilgilendirme yapmasını beklemekteyiz."

Belediye iflasın eşiğinde

"Belediyenin borç durumu içler acısı. Huniyi ters tutarak bidona süt dökmeye benzeyen bir durum söz konusu. Silivri Belediyemize dökülen süt sabit ama bidonun dibine inen ancak onda biri. Geçtiğimiz mecliste sorduk. Bu kadar para nerede? SGK borç, Vergi Dairesi borç, parsel alacaklıları borç, yapılan bir tane hizmet yok. Bir iki çalışma da hayırseverler tarafından finanse edilmiş vaziyette. Peki bu kadar para nerede diye soruyoruz. Bu kadar borç nasıl oluştu diye soruyoruz. Cevap olarak çalışan belediye borçlu olur diyorlar. Onu anladık çalışan belediyenin borcu olur da, bu belediye çalışmadan borçlu olan bir belediye. Biz bunu nasıl becerdiniz onu soruyoruz. Buradan Silivri halkına seslenmek istiyorum: Siyasi tercihlerine sonuna kadar saygımız var ama hiç çalışmadan bu kadar borç üreten bir belediyeden birlikte hesap sormamız lazım. Bakın bir belediyenin en temel hizmeti olan yol, kaldırım çalışmaları dahi artık maalesef borç para ile yapılır hale gelmiş. Bu resmen rezilliktir. Son meclis toplantısında Belediye 20 milyon daha borçlanma yetkisi aldı. 16 milyon hariç, 4 milyon faiz olmak üzere borç 20 milyon. Bu şuan ki borcuna eklendiğinde 150-160 milyon borç eder. Yıllık 4 milyon sadece faiz ödeyen bir belediye var. 3-5 festivalin dışında Silivri’de yapılan bir hizmete, bir organizasyona şahit olamıyoruz. O festivallerde finansörler aracılığı ile yapılmakta. Peki, imardan, iskândan, emlak tan, tabeladan, reklamdan, çevre ve çöp vergisinden ve devletten gelen diğer katkı paylarından oluşan paralar nereye gidiyor? Taş döşeme işini dahi borçla yağan bir belediyenin net bir şekilde finansın eşiğinde olduğunun kanıtıdır. Belediyeyi kazandığımızda önce müfettişler inceleme yapacak."

TOKİ'den bin 150 konut sözü aldık

"Malumunuz,  TOKİ  daha önce, Samsun Mahallesi olarak tabir ettiğimiz bölgede ve Alipaşa’nın alt kısmında bazı bölgelere tapu şerhi koymuştu. Mal sahipleri ile karşılıklı anlaşarak aldığı bu parsellerde Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımız için 345 konutluk bir proje başlayacak. Bununla birlikte halkımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda dar gelirli vatandaşlarımız için TOKİ Başkanımızdan bin 150 adet konut sözü daha aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde kendisiyle görüşerek proje tarihi ve detayı noktasındaki net bilgileri de alıp sizinle paylaşmış olacağız. Bu sayıdaki bir konutla ilçemizdeki konut ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bu ihtiyacını bir nebze de olsa gidermiş olacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.