Antalya’da Konut Fiyatları Son 1 Yılda Yüzde 238 Arttı

Antalya’da Konut Fiyatları Son 1 Yılda Yüzde 238 Arttı

Hepsiemlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu “Ağustos 2022 Emlak Endeksi” verilerine göre; konut fiyatlarındaki artış oranında Antalya zirvedeki konumunu korudu.

A+A-

Satılık konutta geçtiğimiz ay ile karşılaştırıldığında yüzde 18 fiyat artışı ile Edirne ilk sırada yer aldı. Yüzde 9 ile Kocaeli ve Çorum ikinci sırayı paylaşırken, yüzde 8’lik artış ile Çanakkale üçüncü sırada yer aldı. İzmir ve Kıbrıs ise yüzde 7 oranında fiyat artışı göstererek dördüncü sırayı paylaştı.

Satılık konutta yıllık artışlara baktığımızda yüzde 238 oranıyla Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya Temmuz verilerinde de yine en fazla artış gösteren il olmuştu. Yüzde 226 ile Kocaeli ikinci sırada yer alırken Mersin yüzde 216 ile üçüncü ve İstanbul yüzde 215 artış oranıyla dördüncü sırada yer aldı.

Temmuz ayında kiralık konut m2 fiyatı en fazla artış gösteren il olan Kocaeli, yerini Ağustos ayında yüzde 5 oranlık artış ile Ankara’ya bıraktı. Yüzde 4 artış oranıyla Mersin ikinci sırada yer alırken yüzde 2 artışla İstanbul listeye üçüncü sıradan girdi.

Türkiye genelinde 2021 yılının aynı dönemine göre kira oranları karşılaştırıldığında ise kiralık konutlarda yıllık en fazla yükseliş yüzde 180 oranla Adana oldu. Adana’yı yüzde 176 ile Antalya, yüzde 169 ile Ankara, yüzde 160 ile de Aydın takip etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.