Antalya'da Ev Kiralarına Yüzde 411 Zam!

Antalya'da Ev Kiralarına Yüzde 411 Zam!

Kiralık ev fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken zam rekorunu Antalya kırdı. Rusya Ukrayna savaşının etkisi ile ev kiraları fırladı.

A+A-

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ederken tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ev kiralarında ve satılık ev fiyatlarında rekor artışlar yaşanmıştı. Türkiye'nin yoğun mülteci göçüne uğraması ve sıfır konut üretiminin düşmesi ile arz ve talep dengesizliği artınca ev kiralarında da yükseliş daha da katlanmıştı. 

Son olarak ise Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş ne yazık ki bir kere daha Türkiye'de ev kiralarının artmasına neden oldu. Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçan Ukrayna vatandaşlarının ve yaşanan savaşın yarattığı olumsuzluktan kaçan Rusların gözde tatil cenneti Antalya'ya olan yoğun ilgisi ile Antalya'da kiralık ev krizi yaşanmıştı. 

ANTALYA'DA KİRALIK EV FİYATLARI ALEV ALDI! 

Rusların ve Ukrayna vatandaşlarının yoğun ilgisinin ardından Antalya'da hem satılık hem de kiralık ev fiyatları adeta alev aldı. Rusya ve Ukraynalıların yoğun ilgisi TÜİK tarafından açıklanan son yabancılara konut satışı rakamlarına da yansırken Mayıs ayında Türkiye genelinde en çok konut alan yabancılar uzun bir aradan sonra ilk kez Ruslar olmuştu. 

Yaşanan talep artışının etkisi ile Mayıs ayında Antalya'da konut kiralarına rekor zam gelirken ev kiralarının en çok arttığı ilçe Muratpaşa ilçesi oldu. Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yer alan ev kiralarına Mayıs ayında yüzde 411 artışla Türkiye genelinde ev kiralarının en çok arttığı ilçe oldu. Konyaaltı ve Alanya ilçesinde ev kiraları yüzde 327 oranında artarken İstanbul Beyoğlu ilçesi ise yüzde 273 zamla zam rekortmeni ilçeler arasındaki yerini aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.