Antalya’da 7 Yıldızlı Projeler İnşa Ediliyor

Antalya’da 7 Yıldızlı Projeler İnşa Ediliyor

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan Sert, Altıntaş ile Kırcami’nin Antalya’nın en değerli bölgeleri olacağına dikkat çekerek, “Aksu Altıntaş’ta 7 yıldızlı otellerin arkasında 7 yıldızlı konut projeleri inşa ediliyor" dedi.

A+A-

Olimpos, Aspendos ve Perge ile tarihi bir kent olan Antalya denizi, doğası ve havasıyla Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri. Hem yaz hem kış mevsiminde denize girilebilen, kışın kayaktan gelip denize girebileceğiniz ender bir şehir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye’nin en güzel şehri’ olarak tanımladığı Antalya, 640 kilometrelik sahil uzunluğuyla ön plana çıkıyor. Lara sahili ve Konyaaltı sahili ile her yıl dünyanın dört bir köşesinden milyonlarca insanı ağırlıyor. Ruslar başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden insanlar sadece turist olarak değil yaşamak için de Antalya’yı seçiyor. Türkiye genelinde yabancıya konut satışında 2021 yılında yüzde 18,6 pay ile ikinci sırada yer alan Antalya’da her 5 konuttan biri ise yabancıya satılıyor.

antalya-001.jpg

Yabancıya konut satışı arttı

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan Sert, Antalya’nın inşaat alanında gelişimini, yabancılara konut satışını,  imar yönetmeliği sorunlarına kadar birçok detayı İnşaat Deryası’na anlattı. Atılgan, sözlerine şöyle başladı: “Biz Antalya’mızla her zaman övünürüz. Bu kadar güzelliği bir arada bulunduran bir şehir sürekli büyür ve gelişir. Şehrin büyümesi, inşaat sektörünün de hızlı bir şekilde büyümesini sağladı. Merkez ilçelerde ve Alanya’da inşaat faaliyetleri çok hızlı ilerliyor. Yabancıya konut satışı fazla olduğu için inşaat kalitesi çok yüksek, metrekareler ise daha düşük. Avrupa’da ve diğer ülkelerden gelenler tatil amaçlı konut aldıkları için küçük metrekareler tercih ediliyor. Bu yüzden küçük konutların sayısı oldukça fazla. Döviz kurundaki artışla beraber yabancıya olan konut satışları daha da arttı.”

7 yıldızlı otellerin arkasında 7 yıldızlı konutlar

“Kırcami bölgesi imara açılırsa Antalya’nın en değerli bölgelerinden biri olacak” diyen Sert, Altıntaş bölgesine de dikkat çekti. Sert, “Altıntaş bölgesi, ön tarafında 7 yıldızlı otelleri barındıran bir kısmı farezlerin üzerinde, bir kısmı da denize sıfır olan Antalya’nın en özel bölgelerinden biri. 7 yıldızlı otellerin arkasında 7 yıldızlı konut projeleri de inşa ediliyor. Bu bölgedeki projeler geniş sosyal imkanları içerisinde barındıran 7 yıldızlı otellerdeki birçok hizmeti de sağlıyor. Yabancı yatırımcıların bu bölgeye olan talebi son dönemlerde çok arttı. Aksu Altıntaş’ın Antalya’nın yeni göz bebeği olacağına ve burada modern bir Antalya inşa edileceğine inanıyoruz. Antalya’ya yeni bir heyecan kazandıracaktır. Antalya’nın en modern, en kullanışlı, en yaşanabilir projelerini Aksu’da inşa ediliyor” dedi.

antalya-insaat-sektoru.jpg

Antalya Dubai gibi olmalı

Antalya’yı Dubai ile karşılaştıran Sert, “Antalya’da fiyatlar bu kadar düşük olmamalı. Doğasıyla, deniziyle, havasıyla, iklimiyle Dubai’den çok daha iyi noktada olmamıza rağmen fiyat noktasında Dubai’den çok gerideyiz. Dubai’de sadece modern bir şehir var. Antalya’da ise her şey var. Antalya’nın Dubai gibi bir şehir olmasını istiyoruz. Yabancıya konut satışında Antalya özelinde ayrı bir strateji geliştirilmeli. Antalya Planlı Alanlar imar yönetmeliği altında eziliyor. Yaptığımız inşaatların kalitesi standartların üstünde. Bununla birlikte metrekareler de sürekli küçülüyor. Antalya’da 4+1 bir konut bulmak çok zordur” diye konuştu.

antalya-muteahhitler-dernegi.jpg

Antalya'ya sevdalı bir yönetim

Yönetim kurulu üyelerinin Antalya’ya sevdalı insanlardan oluştuğunu belirten Atılgan Sert, “Yönetim kurulu arkadaşlarımız kriz ve pandemiye rağmen yatırımlarını hiç durdurmadı. Antalya’yı güzelleştirmek, Antalya’ya değer katmak için nitelikli projeler üretmeye devam ediyoruz. Hepimizin tek hedefi Antalya’yı hak ettiği noktaya taşımak. Hem Antalya’nın hem de sektörümüzün sorunlarına çözüm arıyoruz. Tüm meslektaşlarımız için faaliyet gösteriyoruz” dedi. 

Ege'de vatandaş sahili kullanamıyor

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akın Kurt ise, “Antalya bölgesinde oteller çok yaygın olduğu için Ege Bölgesi gibi müstakil yaşam kültürü gelişmedi. Ege Bölgesi’nde denize sıfır yapılan birçok villa var. İnanılmaz derecede kıyı kenar çizgisi ihlali var. Vatandaş sahili kullanamıyor. Antalya bu konuda daha iyi noktada. Herkesin özgürce kullanabildiği geniş bir sahili var.  Yabancıya konut satışına da değinen Kurt, “Yabancıya gayrimenkul satışında bile önümüze sürekli engeller koyuluyor. Döviz ile satış yasağı getiriliyor. Yabancı dışardan döviz ile geliyor. Yabancı müşteriye döviz bozdurmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.