Antalya Akseki'nin 35 Yıllık Su Sorunu Çözüldü!

Antalya Akseki'nin 35 Yıllık Su Sorunu Çözüldü!

Akseki Susuz Şahap Mahalle Muhtarı Kemal Ulaş, 100 yıllık su sorunlarını tarihe gömen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi. Türel, Susuz Şahap’ın adının artık Sulu Şahap olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Akseki’nin 35 yıllık su sorununu 5.5 ayda çözen Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçenin yıllardır suya hasret mahallelerini de suya kavuşturmuştu. Bu kapsamda 100 yıldır çektiği susuzluğu adına yansıyan Susuz Şahap Mahallesi’nin de asırlık içme suyu sorunu tarihe gömülmüştü. 

Susuz Şahap Mahallesi Muhtarı Kemal Ulaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret ederek, yüz yıllık sorunlarını kısa sürede çözdüğü için teşekkür plaketi verdi. Ulaş, “Seçimlerden önce verdiğiniz sözü yerine getirdiniz. Mahallemizin makus kaderini değiştirdiniz. Sayenizde artık hiç su sorunu yaşamıyoruz. Minnettarız. Mahallemizden size kucak dolusu sevgi ve teşekkür getirdim” diye konuştu.

Muhtar Kemal Ulaş,  Başkan Türel’e 85 yaşındaki babaannesi Hanife Ulaş’ın teşekkürlerini ilettiği videoyu da izletti. Hanife ninenin, “Menderesim, bugüne kadar suyumuz yoktu, sen suyumuzu getirdin. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Köyümüz şenlendi, sulandı, her şeyimiz doldu kaldı. Görevinde başarılar dilerim” şeklindeki ifadeleri Türel’i duygulandırdı. Muhtar Ulaş, babaannesinin Başkan Türel’i mahallelerine davet ettiğini de belirterek, “Dünya gözüyle sizi görmek ve hayır duası etmek istiyor” dedi.

Seçim döneminde Akseki’nin kangren haline gelen 35 yıllık içme suyu sorunu 6 ayda çözme sözü verdiğini hatırlatan Başkan Türel, “Göreve gelir gelmez sözümüzü yerine getirmek için çalışmalara başladık, 6 ayda önce değil, 5.5 ayda Akseki’nin su sorununu tarihe gömdük. 12 milyon TL’ye mal olan proje ile Akseki’ye 52 kilometreden su getirdik. Bu proje kapsamında yıllardır su hasreti çeken birçok mahallemizin de sorununu sözdük. Bunlardan biri de yüz yıldır su sorunu yaşayan ve bu nedenle Susuz Şahap olan mahallemizdi. Artık Susuz Şahap, susuz değil” ifadelerini kullandı.

Başkan Menderes Türel, plaket takdimi sırasında Muhtar Kemal Ulaş’a esprili bir dille “Susuz Şahap’ın adını Sulu Şahap olarak değiştirelim” önerisi getirdi. Türel, en uygun zamanda Hanife Nine’yi ziyaret edeceğini de kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.