Ankara'da İnşaatçılar Yeni Yılda Hem Umutlu Hem Temkinli

Ankara'da İnşaatçılar Yeni Yılda Hem Umutlu Hem Temkinli

Türkiye 2017’de, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi 3. çeyrekte %11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu yıl da inşaat s

A+A-

 2017 yılını başarıyla kapatan inşaat sektörünün Ankara aktörleri, 2018’e dair hem temkinli hem de umut içerisinde olduklarını kaydetti.

efe-bezci.jpg

Geçen yılın olumsuzluklarının yerini, 2017’de huzurun aldığını belirten BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, 2018’de de huzur ortamının korunacağını kaydetti. Yeni yatırımlarla hareketlenen sektöre katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Bezci, ‘’Kent İncek, Galleria AVM ve Bodrum’daki The Bo Viera villa ve otel projemiz devam ediyor. Gelecek yıl için en önemli sorunlardan biri enflasyon olacak. Fakat ülkemiz büyüme trendini sürdürecek. Dövizdeki hareketlenme 2018’de de sürecek gibi görünse de, biz yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

osman-cem-cankaya.jpg

-“Türkiye ekonomisinin kazandıranı inşaat sektörü olacak”

20 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe başarılı adımlarla ilerleyen YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, 2017’de de nitelikli inşaat projelerine yatırım yapanların kazandığını belirterek, ‘’İnşaat sektörü, birbiri ardına gerçekleşen yatırımlarla bu yıl en fazla konuşulan sektör olmayı başardı. Türk ekonomisinin kazandıranı geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de inşaat sektörü olacak. ‘Fark ve farkındalık yaratma’  felsefesiyle kurguladığımız projelerimizle yolumuza ödün vermeden devam edeceğiz. Çünkü 2018 yılı da sıradanın dışında kalanların yılı olacak’’ dedi.

cemal-kuru.jpg

-‘’İnşaat sektörü öncü olmaya devam edecek’’

Başkent başta olmak üzere, yurt genelinde büyük inşaat projelerine imza atan ICK Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kuru, ‘’Bu yıl İCK Yapı açısından da verimli, gelecek için heyecan veren projelere başladığımız bir yıl oldu. İCK Yapı olarak projelerimizi her zaman dönemin popüler mimarisini göz önünde bulundurarak kurguladık ve kurgulamaya devam edeceğiz. 2017 yılında, 2016’nın kasveti ve olumsuzluklarını üzerimizden attık. 2018 huzurlu ve Türkiye için önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olacak. Yeni yılda yurt genelinde ofis ve konut üretimi son sürat devam edecek’’ dedi.

ahmet-ipek.jpg

-“2018 yılı başından itibaren kur seviyeleri düşüşe geçecek”

İpektaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İpek, 2017’deki tüm olumsuzluklara ve kur dalgalanmalarına rağmen 20 yıllık firmalarının büyük yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğinin altını çizdi.

Kur dalgalanmalarının yapı ve malzeme sektörünü olumsuz etkilediğini dile getiren Ahmet İpek, ‘’2017’de yaşanan yukarı yönlü ivme, 2018’de yönünü aşağıya çevirecek. Dolayısıyla inşaat sektöründe var olan ilerleme katlanarak artmaya devam edecek. Sektörün Türk ekonomisine kazandırdığı ivmeye katkı sağlamaya, geçmişte olduğu gibi, 2018’de de devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

osman-eken.jpg

-“Döviz kurundaki artış arsa fiyatlarını yüzde 25 artırdı”

 “Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi” ile emlak sektöründe gerçekleştirilecek alım satımlar için güven ortamının yolunun açıldığını belirten EKN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, ‘’Gayrimenkul sektöründe ‘her önüne gelenin emlakçı olması’nın getirdiği sektörel dağınıklık, güven sorunu, mağduriyet gibi problemlerin çözülmesi ile 2018’de ekonomide hareketlenmeler göreceğiz. Dövizdeki hareketlilik arsa fiyatlarını yüzde 25 oranında artırdı. Bu, arsanın her dönem ihtiyaç olduğunun en büyük göstergesi. Yeni düzenlemelerin oturmasıyla bu yıl ekonomimizin yüzde 5 civarında büyüyeceğini öngörüyorum’’ dedi.

onur-ongun.jpg

-Gayrimenkul 2018’de de kazandıracak

Gayrimenkulün 2017’de ciddi kazanç sağladığının altını çizen ONURSAL Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, özellikle parasını dövizde bekletenler için 2018’in yatırım için en doğru yıl olacağına işaret etti.

Piyasalarda yaşanan dalgalanmaların yatırımcıyı haliyle tedirgin ettiğini belirten Onur Öngün, ”Doğru yatırım için iyi gözlemci olmak çok önemli. Onursal Gayrimenkul bu nedenle sadece Türkiye’de yaşanan gelişmeleri değil, tüm dünyayı yakından takip ediyor ve doğru adımlar atıyor. 2018’de atılacak doğru adımlar sayesinde ekonomimizde ‘en az’ yüzde 6 büyüme bekliyorum” dedi.

selahattin-uslu-001.jpg

-‘’En büyük ilaç dinamizm’’

Türk ekonomisinin bu yıl güçlü bir büyüme performansı gösterdiğinin altını çizen İntegra Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu, inşaat sektörünün katkısıyla büyümenin gelecek yılda da devam edeceğini söyledi. Uslu, ‘’2017 yılı verileri gösteriyor ki; gelecek yıl da büyümemize en çok katkıda bulunacak sektör, inşaat sektörü olacak. Siyasi açıdan dingin, sektörel açıdan dinamik geçen bir 2018 ile büyüme rakamlarının yüzde 7’lere ulaşması mümkün. Son yıllarda Başkent’in yeni kimlik lokasyonlarında 10 yıl sonrasının beklentilerine cevap verecek nitelikte konut projeleri üretiliyor. 2018’de inşaat sektörünün kalbi, Northland Ankara projemizin yükseldiği bölge olan Ovacık başta olmak üzere, yeni cazibe merkezlerinde atacak’’ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.