Ankara Yenimahalle Projelerine Onay Geldi!

Ankara Yenimahalle Projelerine Onay Geldi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü Yamaçevler, Tepekule ve Hükümet Konağı projelerine onay geldi. İlçe sakinlerinin de merakla beklediği projeler yakında hayata geçirilecek

A+A-

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 15 Haziran'da çıkan CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilçenin en önemli üç projesi için destek istemişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından Yamaçevler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tepekule için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Hükümet Konağı içinse İçişleri Bakanlığı devreye girdi.

BAKANLAR KURULU'NDA

Üç proje ile ilgili önemli yol kat ettiklerini belirten Başkan Fethi Yaşar, "Üç konunun üçü de şu anda gündeme girdi görünüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı geçen haftalarda ziyaret ettim, Yamaçevler Projesi imzalandı ve Bakanlar Kurulu'na teslim edildi. Bu aylarda yapılacak toplantılarda çıkacağını düşünüyoruz. Bizim, Büyükşehir'in ve Çevre Bakanlığı'nın onayladığı bir proje. Şentepe bölgesindeki işgalci veya normal bütün gecekonduları ev sahibi yapmayı planlıyoruz. Tek amacım var Yenimahalle'de gecekonduyu tarihe gömmek. Gecekondular çevresindekilere de zarar veriyor. Yamaçevler son kalıntılar. Göreve geldiğimiz günden beri gündemimizde. Kimin ne kadar hakkı var, kaç metrekare olacak bütün altyapısı hazır. Bakanlar Kurulu kararından sonra çok hızlı bir şekilde ihale aşamasına gelir. Hızlı giderse bu dönem bitmezse bile önümüzdeki dönemin ilk yıllarında insanlar evine oturur" şeklinde konuştu.

HÜKÜMET KONAĞI 2017'DE BAŞLIYOR

Hükümet Konağı'nın 2017'de başlayacağını belirten Yaşar, "Hükümet Konağıyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından önümüzdeki senenin yatırım programına alındığını haber verdiler. Bu da önemli bir gelişme. En küçük ilçelere gidiyorsunuz çok güzel hükümet konakları yapılmış. Yenimahalle, gündüz bir milyon nüfusu barındıran bir ilçe. Bugünkü hükümet konağı yakışmıyor. Emniyet bir yerde nüfus bir yerde. Belediye ile yan yana eski çocuk esirgeme kurumunun yerinde 6 bin 800 metrekare alan oraya ayrıldı. Belediye ile hükümet konağı yan yana olacak vatandaşları işleri kolaylaşacak. Yenimahalle'ye yakışır bir konak olacak biz planını yaptırdık çok güzel oldu. Tepekule için uğraşıyoruz. O da inşallah olumlu yöne gidiyor. Siyasette diyalog önemli. Kurumların birbirleriyle dayanışma içinde olmasının karşılığını halk kazanıyor. Kavga ederseniz de halk zarar görüyor. Bu projeler bittiğinde de Yenimahallelilere çok büyük kolaylık sağlayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.