Ankara İsmetpaşa'daki 11 :Gecekondu Yıkılıyor!

Ankara İsmetpaşa'daki 11 :Gecekondu Yıkılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İsmetpaşa Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların temizlenmesi kararı doğrultusunda, 11 gecekonduyu yıkıyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Ankara  Valiliği’nin, Altındağ’ın İsmetpaşa Mahallesi’nde insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden kaçak yapıların temizlenmesi kararı doğrultusunda, 11 gecekonduyu yıkıyor.

Ankara Valiliği, bölgede bulunan metruk binalarda uyuşturucu ve kaçak sigara maddelerinin saklanması, fuhuş ve kumar olayların sık yaşanması nedeniyle, Olağanüstü Hal Kanunu kapsamında, insanların sağlığını ve güvenliğini tehlikeye sokan 11 gecekondunun yıkılması kararını verdi. 

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı yıkım ekipleri de Valiliğin kararı doğrultusunda, İsmetpaşa Mahallesi'nde 11 gecekonduyu, sabahın ilk saatlerinde yıkmaya başladı. 

Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı bölgede, Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Akarpınar Üstün de yıkım çalışmalarını yerinde izledi.

Üstün, yıkım için önceden gecekonduda barınanlara bildirimde bulunulduğunu, yıkımların, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında yapıldığını, gecekondulardan boşalacak alanın düzenlenerek, Başkent'in tarihi dokusuna uygun hale getirileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.