Anafartalar Çarşısı Yıkılacak Mı?

Anafartalar Çarşısı Yıkılacak Mı?

Ulus Anafartalar Çarşısı'nın yıkılıp yıkılmayacağı uzun zamandır merak konusu. Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş Anafartalar Çarşısı'nı yıkmayacaklarını ancak elden geçireceklerini söyledi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'nın simgeleri arasında yer alan Anafartalar Çarşısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Anafartalar Çarşısı Yıkılacak Mı?

Başkan Mansur Yavaş bugün yapmış olduğu açıklamasında “Biraz elden geçirip, güzelleştirip kiraya vereceğiz. Hem belediye gelir elde edecek hem de Ulus canlanmaya başlayacak. Yavaş yavaş Ulus’u mutlaka cazibe merkezi haline getireceğiz” diyerek çarşıyı yıkmayacaklarını açıkladı. 

Hatırlanacağı üzere ilk olarak Anafartalar Çarşısı için Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında yıkım kararı çıkarılmıştı. Daha sonra tarihi çarşı için mahkemeye yapılan itiraz ile mahkeme yıkımı durdurma kararı aldığını duyurmuştu. 

Başkan Mansur Yavaş Ulus'u canlandırmak istediklerini söyleyerek “Ulus esnafı, Ulus’un canlanmasını istiyor. Biz Anafartalar Çarşısı’nı yıkmayı düşünmüyoruz. Anafartalar Çarşısı’nı biraz elden geçirip, güzelleştirip kiraya vereceğiz.

Hem belediye gelir elde edecek hem de Ulus canlanmaya başlayacak. Ulus Meydanı ile ilgili bir takım çizim hazırlıkları var. Ulus’u mutlaka cazibe merkezi haline getireceğiz. Bir kısmı belediyenin çabuk yapacağı işler.

Bir kısmı da kurumlar arası işbirliğine tabii olan, karar alma sürecine bağlı hususlar. Artık hepsini parça parça çözeceğiz. Kurumlarla temaslarımız da olacak. Kimi ilgilendiriyorsa mutlaka görüşeceğiz” diyerek tarihi çarşıyı yıkmayacaklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.