Amerika'da Konut Fiyat Artışı Son 4 Yılın En Düşük Seviyesinde

Amerika'da Konut Fiyat Artışı Son 4 Yılın En Düşük Seviyesinde

S&P CoreLogic CaseShiller tarafından ABD'nin 20 kentinde yapılan araştırma sonucu yayınlanan konut fiyat istatistiklerine göre ABD'de konut fiyat artışı son 4 yılın en düşük seviyesini gördü.

A+A-

S&P CoreLogic CaseShiller 20 Kentte Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Bloomberght'de yer alan habere göre,  Konut Fiyat Endeksi Kasım'da yüzde 0.3 arttı, beklenti yüzde 0.4 artıştı. Yıllık bazda yüzde 4.7 arttı, beklenti ise yüzde 4.8 idi. 

Yıllık artış 2015 yılının Ocak ayından beri en yavaş artış olarak kaydedildi. Ekim ayına ilişkin yıllık rakam ise yüzde 5.03'ten yüzde 5.02 artışa revize edildi. Ulusal konut fiyat endeksi yüzde 5.3 seviyesinden yüzde 5.2'ye düştü. Kasım'da yıllık en büyük artışlar Las Vegas, Phoenix ve Seattle'da oldu.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan S&P Dow Jones Indices Yöneticisi David Blitzer "Konut fiyatları hala yükseliyor ancak son aylarda daha yavaşlayarak artıyor. Alım gücündeki azalma ve bekleyen konut satuşlarındaki düşüş fiyat artışlarına sekte vuruyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.