Alsancak Stadı Kasım 2020'de Açılacak

Alsancak Stadı Kasım 2020'de Açılacak

Altay Spor Kulübü'nün maçlarını oynayacağı Alsancak Stadı'nda ince işçilikler ve koltukların montajı sürüyor. Alsancak Stadının kasım 2020'de açılması planlanıyor.

A+A-

Alsancak Stadı ne zaman hizmete girecek? Bu sorunun cevabını, İZVAK Başkanı Ali Erten verdi. Erten, statta çimlendirmeişleminin yakında yapılacak ihalenin ardından başlatılacağını, ekim ayında, en geç Kasım ayında stadın hizmete açılacağını söyledi.

BOYA BADANA İŞİ YAPILIYOR

2017 Nisan'ında ihalesi yapılan, 9 Eylül 2017'de temeli atılan Alsancak Stadı'nın yapımına başlandığı tarihten bu yana aradan üç yıl geçti. Çatısı ve tribün inşaatı tamamlanan stadın ne zaman futbola açılacağı merak konusu olurken, bakanlıktan bu büyük proje için kaynak aktarımının yapıldığı, kalan işlerin de kısa zamanda bitirileceği açıklandı. Şu anda boya badana ve ince işçilik isteyen çalışmaların yapıldığı stadın, futbolda yeni sezonun başlayacağı 11 Eylül'e yetişmesinin mümkün olmadığı bildirildi.

Ekim ayında olmazsa Kasım ayında stadın hizmete girmesini beklediklerini belirten İZVAK Başkanı Ali Erten, şu bilgileri verdi: "Bazı malzemeler yurtdışından getirildi. Onların lojistiğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle gecikme oldu. Bakanlık ve müteahhit firma, çok ciddi bir tempoda çalışıyor. Pandemi sürecinde bile müteahhit firma, yoğun kadroyla inşaatta çalıştı. Çimlendirme çalışması yakında başlayacak. Bir aylık süreçte üzerine basılabilecek cinsten çim ekimi olacak. İki ay içinde rahatlıkla maç yapılabilecek düzeye gelir. Olağanüstü bir aksilik yaşanmazsa, kasım ayında Alsancak Stadı'nda maç izlemeye başlarız"

İKİ İLÇEYE YENİ STADYUM

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Seferihisar Stadı'nı tamamladığı, Eylül ayında stadın açılışının gerçekleştirileceği öğrenildi. Karaburun Stadı'nın temelinin de yakında atılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum