Alsancak Stadı İnşaatı Havadan Görüntülendi

Alsancak Stadı İnşaatı Havadan Görüntülendi

İzmir futbolu ve tarihi için önemli bir yere sahip olan İzmir Alsancak Stadı yükselmeye devam ediyor.İnşaat çalışmaları aralıksız devam ederken ilk kez havadan görüntülendi.

A+A-

İzmir Alsancak Stadı yeni yüzüyle, İzmir'in köklü kulüplerine ev sahipliği yapacağı günleri iple çekiyor.

Alsancak Stadı'nın yerinde tekrardan inşa edilmesinin çok değerli olduğunu aktaran İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, "1959 yılında Türkiye Milli Ligi ilk kurulduğunda ilk maçın oynandığı alan burası. Onun dışında çok değerli sporcular burada yetişti.

alsancak-stadi.jpg

İLK KEZ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kaba inşaatı bitme aşamasına gelen Alsancak Stadı'nın son hali havadan görüntülendi.
Geçen yıl nisan ayında 54 milyon 880 bin TL'ye ihale edilen Alsancak Stadı'nın yapımı tamamlandıktan sonra tesisin eski kiracısı olan Altay'a tahsis edilmesi bekleniyor. Statta 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, ofisler, 10 loca, basın toplantı salonu, protokol alanları, yemeiçme alanları ve 100 kişilik çok amaçlı bir salon da bulunacak.

TOPLAM YATIRIM 400 MİLYON LİRA

Alsancak ile birlikte Göztepe ve Karşıyaka statlarının da inşa edileceğini ifade eden Erten, "Göztepe'de çok önemli bir spor kompleksi yapılıyor.
Karşıyaka'da sorunlar var, inşaat biraz gecikti. Bu statların üçü de bu şehre stat olarak hizmet etmiş alanlarda yapılıyor. Bu Türkiye'de bir ilktir. Bu statların yapımından sonra Atatürk Stadını da yerinde yenileme imkanımız olursa bu şehrin uzun seneler stat sorunu olmayacak. 10 yıl içerisinde Türkiye'nin futbol üssü olabilecek yatırımları planlıyoruz. Yapımı süren 3 stadın maliyeti toplamda 400 milyon lira civarında. Bittiği zaman önemli değişim yaşanacak. Bunu herkes görecek" dedi.​

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.