Ağustosta 776 İnşaat Şirketi, 71 Konut Yapı Kooperatifi Kuruldu!

Ağustosta 776 İnşaat Şirketi, 71 Konut Yapı Kooperatifi Kuruldu!

TOBB Ağustos ayına ilişkin açılan ve kapanan şirketlere ait istatistiksel verileri açıkladı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde Ağustos ayında yeni kurulan inşaat şirketi 776 adet, Yapı Kooperatifi sayısı ise 71 oldu.

A+A-

TOBB tarafından açıklanan son istatistiksel verilere göre Ağustos ayında Temmuz ayına oranla kurulan şirket sayısı yüzde 8.33 kapanan şirket sayısı da yüzde 17.54 oranında azaldı. 

Kurulan şirket sayısı 2019 yılının Ağustos ayı ile kıyaslandığında ise yüzde 76.42 oranında artış gösterdi. Aynı dönemde kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 93.58 oranında artış gösterdi. 

AĞUSTOS AYINDA 776 İNŞAAT ŞİRKETİ KURULDU! 

Açıklanan verilere göre Ağustos ayında kurulan inşaat şirketi sayısı ise 776 olarak duyuruldu. Aynı dönemde kapanan işyeri sayısı ise 240 olarak araştırma raporunda yer aldı. 

Bu ay kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı ise inşaat sektörü için 161 olarak açıklandı. 2020 yılının Ağustos ayında kurulan 144 Yapı Kooperatifinin 71 tanesi ise konut yapı kooperatifi kategorisinde yer aldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.