Agresif Büyüyoruz!

Agresif Büyüyoruz!

Ci Group yönetim kurulu başkanı Cihan Aktaş, “Geçen yıla göre ciromuzu 5 bin kat artırdık. Bu yıl da ciddi bir büyüme hedefliyoruz. Çok agresif büyüyen bir firmayız. Öz kaynaklarımızla yatırım yaptığımız için bu denli bir büyümeden korkmuyoruz” dedi.

A+A-

Sanayici bir babanın oğlu olarak yetişen Cihan Aktaş, 13-14 yaşlarında çalışmaya başladı. Fabrikaların içinde büyüyen ve üretimin içinden gelen Aktaş, ilerleyen yıllarda işlerin başına geçti ve farklı sektörlerde yatırım yapmaya başladı. Bugün 10’a yakın sektörde faaliyet gösteren Ci Group’un yatırımlarının yüzde 35-40’lık kısmını inşaat oluşturuyor. İnşaat sektöründeki yatırımlarına hız vereceklerini ifade eden Cihan Aktaş, “Bu yıl yatırımlarımızı hızlandırıp proje sayımızı artırdık” dedi.

Hızımızla ayrışıyoruz

Sektördeki diğer firmalardan bizi ayrıştıran en önemli özelliğin şantiyedeki hızları olduğundan bahseden Cihan Aktaş şunları söyledi: “Bornova’da 60 bin metrekarelik şantiyemizin kaba inşaatını 6-7 ay gibi bir sürede tamamladık. 365 günde teslim etmeyi planlıyoruz. Böyle bir şantiyenin imalat süresi Türkiye’de ortalama 3 yıldır. En hızlı yapan 24 ayda yapabiliyor. Biz bunu 12 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. İş programımıza uygun olarak ilerliyoruz. Boyalık’ta 50 bağımsız bölümden oluşan INN Boyalık projemizin inşaatı devam ediyor. Bu projemizi de 150 günde bitirmeyi hedefliyoruz. O projeyi de zamanında teslim edeceğiz. Bahsettiğim imalatları bu kadar kısa sürede yapmak için çok iyi bir ekibinizin olması gerekiyor. Ve bizim ekibimiz çok iyi. Sanayicilikten geldiğim için çok iyi planlama yaptığıma inanırım. Bunun sonucu olarak hızımızla sadece İzmir’deki değil Türkiye’deki firmalardan ayrışıyoruz. Sadece hızımız değil kalite standartlarımız da çok yüksek. Her malzemenin en iyisini kullanıyoruz. A plus bir işi en hızlı şekilde yapıp yatırımcılarımıza kazandırıyoruz.”

Satıştaki başarımız bizi cesaretlendiriyor

Şu anda inşaatı devam eden 4 projeleri olduğunu söyleyen Aktaş, çok kısa süre içerisinde başlayacakları 4 yeni projeleri daha bulunduğunu ifade etti. Aktaş, “Evka 3’te bir villa sitesi yapacağız. Bayraklı’da yeni başlayacağımız bir proje var. Bu piyasada bile satışta zorlanmıyoruz. Rahat satış yapabilmemiz yeni projelere başlamak için bizi cesaretlendiriyor. Şu anda bizden daire almak için proje yapmamızı bekleyen müşterilerimiz var. Biz bugüne kadar ne dediysek daha fazlasını yaptık. Bu güvenin karşılığı da mevcut piyasa koşullarında bile satışlarımızın durmaması oldu. Yatırımlarımızı durdurmuyoruz. Şantiyelerimizi daha da hızlandırıp yeni projelere bir an önce başlama üzerine bir stratejimiz var” dedi.

İnşaatta çok hızlı büyüyoruz

Babasının çok iyi arsa geliştirdiğini ifade eden Aktaş, “Babam daha Mavişehir bataklıkken orada 300 dönüm arsa geliştirdi. Arsa konusunda nereye yatırım yaptıysa hep karşılığını aldı. Arsalarının küçük bir kısmında inşaat yapıyordu. Ben kendi geliştirdiğimiz arsalarda kendimiz imalat yapalım, diyerek inşaata yoğunlaştım. İnşaatta çok hızlı büyüyoruz. Bir önceki yıla göre ciromuzu 5 bin artırdık. Bu yıl da çok ciddi bir büyüme hedefliyoruz. Çok agresif büyüyen bir firmayız. Biz kendi öz kaynaklarımızla yatırım yaptığımız için bu denli bir büyümeden korkmuyoruz. Sat-yap mantığıyla iş yapan bir firma olsaydık bu büyüme büyük bir risk getirebilirdi. Biz krizi çok önceden okuyabilmiştik. Bu şekilde maliyet artışları olacağını bildiğimiz ve tüm satın almalarımızı yaptığımız için maliyetlerdeki artışlar bizim karlılığımızı artırdı. Çok erken pozisyon almanın avantajını yaşadık. Biz satın almalarımızı bitirdikten sonra fiyatlar uçmaya başladı. Ülkeyi ve dünyayı iyi takip etmek gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Önce Türkiye sonra dünya firması

İzmir firması olmaktan çıkıp Türkiye firması olmayı hedeflediklerini belirten Aktaş, şunları paylaştı: “İstanbul ve Ankara’da proje geliştirmek için görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük projeler yapmayı planlıyoruz. İstanbul’da 3 bin konutluk proje için görüşüyoruz. Daha sonra dünya firması olma hedefimiz var. Amerika ve Avrupa’da proje yapmak istiyoruz. Zaten bu ülkelere ihracatımız var. Yabancı olduğumuz ülkeler değil. Buralarda inşaat yatırımı yapmayı da istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.