Afet riski Altındaki Binalara Yeni Düzenleme

Afet riski Altındaki Binalara Yeni Düzenleme

"Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun"da yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlandı.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatına aykırı olan veya yapı ruhsatsız inşa edilerek sonradan yapı ve iskan ruhsatı alan yapıların bulunduğu yerleri "riskli alan" olarak ilan edilebilecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Bakanlığın 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun"un uygulama yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu değişikliğe göre, Bakanlık tarafından kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak ya da kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu yerlerde, "Planlama, altyapı hizmetlerinin yetersiz olması, imar mevzuatına aykırı yapılaşmanın bulunması, altyapı veya üstyapıda hasar meydana gelmiş olması sebeplerinden birinin veya bir kaçının bir arada bulunması halinde uygulama bütünlüğü gözetilerek belirlenen alanlar, riskli alan olarak belirlenmek üzere teklif olarak Bakanlar Kurulu'na sunulur" hükmü getirildi.

CEZAİ HÜKÜMLER DE YER ALDI

Ayrıca yönetmelikte riskli yapı tespiti yapacak mühendislerin sahip olması gereken nitelikler detaylandırılırken, riskli yapıların belirlenmesine yönelik denetimlerde de yeni zorunluluklar ve cezai hükümler de yer aldı.

Öte yandan daha önce 6306 sayılı kanundaki değişiklikle tapusuz gecekondu sahiplerine yönelik "kira yardımı" yapılması gibi getirilen haklar, uygulama yönetmeliğine de eklendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.