ABD'li İnşaat Şirketleri Türk Ortaklar Arıyor

ABD'li İnşaat Şirketleri Türk Ortaklar Arıyor

Amerika'da faaliyet gösteren inşaat şirketleri ofis, otel ve konut projeleri için Türkiye'den ortaklar arıyor. 'Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı' sistemi ile ABD'nin gelişen bölgelerinde projeler üretilecek.

A+A-

‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ sistemiyle hayata geçirilecek gayrimenkul projelerine dünyanın farklı ülkelerinden yabancı yatırımcılar 500 bin dolarlık bir sermayeyle 5 yıl geçici ortak ediliyor. 5 yıl sonunda verilen bu 500 bin dolar yıllık yüzde 15 getirisiyle birlikte yatırımcıya iade ediliyor. Bu zamana kadar yurtdışından Amerika’ya 500 milyon dolarlık yabancı yatırımcı çeken yeni otel projeleri Hotel Melby’ye Türk ortaklar bulmak için Türkiye’ye geldi.  

OTURMA HAKKI SAĞLIYOR

Hilton’un işleteceği bu otelle Türk yatırımcılara Florida’da yüksek getirili yatırım fırsatı sunduklarını söyleyen Lively, “Ortaklarımıza 5 yılda 2 katı gelir vadediyoruz. 2019’un ilk çeyreğinde başlayacak ve 2020’nin üçüncü çeyreğinde tamamlanacak otel projemize en az 100 bin USD yatırım yapanlar yıllık yüzde 15 gelir elde ediyor” açıklamasında bulundu. Lively 500 bin dolar yatırıp EB-5 vizesine başvuranlara ise Amerika’da daimi oturma hakkı sağlıyor.

Çinlilerin yerini Türkler alabilir 

ABD Göçmenlik Bürosu, ülkelerine 500 bin dolarlık yatırım yapan ve en az 10 kişiye istihdam sağlayan kişilere EB-5 Vizesi veriyor. EB-5 Visa programı kapsamında yatırım yapan kişiler, eşleri ve 21 yaşın altındaki çocuklarıyla ABD’de devamlı yaşama ve çalışma iznine, 5 sene sonra da ABD vatandaşı olabiliyor. Geliri hızla ortan Çin ABD’de gayrimenkul yatırım ortaklığı işine en çok başvuran ülkeler arasında. Ancak, Çinlilerin vize kontenjanı dolunca Amerikalı gayrimenkulcüler şu sıralar Endonezya, Türkiye gibi gelir düzeyi artan yatırımcı bulmanın peşinde.

2 milyar dolarlık pazar 

Amerika’da yaşamak, çalışmak ve çocuklarını okula göndermek isteyen aileler için ciddi avantajlı bir yatırım olanağı sunan EB-5 Yatırım Programı, 1990 yılından bu yana ABD’de uygulanıyor. Ancak ABD’de yaşanan mortgage krizi sonrasında bankalardan gayrimenkul yatırımı için finans bulmakta zorlanan firmalar, yurtdışından kaynak arayışına girince bu sistem bir hayli hareketlendi. 2018’in ilk yarısında A.B.D. ticari gayrimenkul piyasasına yabancı sermaye akışı önceki yıla göre yüzde 29 artarak 23 milyar dolardan 29.7 milyar dolara yükseldi. Bunun 2 milyar doları EB-5 vizesi programı kapsamında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.