ABD’den Konut Almak İsteyenler İçin Uyarı

ABD’den Konut Almak İsteyenler İçin Uyarı

Bank of America, ABD’den konut almak isteyenleri uyardı. Yapılan değerlendirmede; yüksek gayrimenkul fiyatları ve yüksek mortgage oranlarının bir araya gelmesi, konut satın almak için avantajlı bir zaman olmadığını gösterdiği belirtildi

A+A-

Yurt dışında yatırım yapmak isteyen pek çok kişi 'ABD'den ev almalı mı' sorusunun yanıtı merak ederken Bank of America'dan konu ile ilgili yanıt geldi. BofA Securities’e göre satışa çıkarılan konut sayısında bir artış olduğu, fakat konutların satılmadan önce piyasada kalma süresinin değişmediği belirtiliyor. Ayrıca yine bununla beraber, alıcılar sürekli yüksek borçlanma maliyetleri ve katı kredi standartları sebebiyle zorluklarla karşılaşıyor.

bank-of-americanin-bugun-en-cok-alim-ve-satim-yaptigi-hisseler-ff4ce4a-1200x675.jpg

HALEN CESARET KIRICI

Bank of America'ya göre, bir konut satın almak amacıyla borçlanma maliyeti bir önceki seneye göre biraz düşmüş olsa da yüzde 7'yi aşan faiz oranları konut alıcıları için hala cesaret kırıcı. Analistler hazırladıkları raporlarında, "Yüksek gayrimenkul fiyatları ve yüksek mortgage oranlarının bir araya gelmesi, tüketicileri şu anda konut satın almak için avantajlı bir zaman olmadığı sonucuna götürüyor" diye konuştu. Michigan Üniversitesi tarafından en son anketinden elde edilmiş olan bulgular, katılımcıların yüzde 76'lık kısmının konut satın almak için uygun bir zaman olmadığına inandığını gösteriyor ki söz konusu bu oran Mart ayındaki yüzde 74'lük orana göre hafif bir artış gösteriyor. Bu konudaki başlıca endişeler, yüksek emlak fiyatları (yüzde 54) ile birlikte yüksek borçlanma oranları ve sıkı kredi kriterleridir (yüzde 57). Buna karşılık, satıcıların lehine olan mevcut piyasada, katılımcıların yüzde 61'lik kısmı satış yapmak için uygun bir zaman olduğuna inanırken, bu kişilerin yüzde 46'lık kısmı bunun başlıca sebeplerinin yüksek gayrimenkul fiyatları ve yeterli alıcı ilgisi olduğunu belirtiyor.

KONUT SAYISINDA HAFİF ARTIŞ

Bank of America, satılık konut sayısında hafif bir artış olduğunu ve bunun da konut inşaatçılarının daha temkinli davranmasına neden olabileceğini belirtiyor. "Yine de gayrimenkul fiyatlarının kira gelirlerine oranının yüksek olması, yeni konutların inşasından elde edilecek olan kâr için güçlü bir potansiyele işaret etmeyi sürdürüyor. Konut inşaatının reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'daki artışa katkısının yavaşlayacağını öngörüyoruz, fakat konut sektöründe bir gerileme öngörmüyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: INVESTING

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.