60 Milyon Metrekare Hazine Arazisi Yatırıma Açılacak

60 Milyon Metrekare Hazine Arazisi Yatırıma Açılacak

Hükümet hazine arazilerinin değerlendirmesi için yatırımcılara sunacak. 2021-2023 yıllarında 60 milyon metrekare hazine arazisinin yatırımcılarla buluşturulması planlanıyor.

A+A-

Hükümetin hazine arazilerinin değerlendirilmesine yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 2021 yılı bütçesinde yatırımların desteklenmesi amacıyla hazine arazilerinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yer alıyor. Bu çalışmalar ile hazine arazileri kullanıma ve yatırıma açılacak. 

HAZİNE ARAZİLERİ YATIRIMA VE KULLANIMA AÇILIYOR

2021 yılı Bütçe Gerekçesi'ne göre hazineye ait araziler başta tarım ve hayvancılık alanlarında değerlendirilecek. Bu alanların dışında yatırım amaçlı eğitim, turizm ve benzeri alanlarda da hazine arazileri kullanılacak. Yatırımların teşvik edilmesi amacıyla sağlanacak desteklerden olan hazine arazileri istihdama katkı sağlayacak.

Hazine arazilerine yönelik bu çalışmalar ile hazine arazilerinin etkin verimli kullanılması, gayrimenkul sektörünün yönlendirilmesi, hazine arazilerinin olabilecek en iyi şekilde değerlendirilmesi amaçlanıyor.  Bu kapsamda, yatırım ve istihdamın teşviki doğrultusunda oluşturulan Hazine taşınmaz portföyü genişletilerek yatırımcılara sunulacak. 2021-2023 döneminde toplam 60 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazının arzı gerçekleştirilecek.

YILIN İLK 9 AYINDA 3.9 MİLYON METREKARE ARAZİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILDI

2020 yılının ilk 9 ayına kadar olan süreçte 3,9 milyon metrekare yüzölçümlü hazine arazisi için ön izin, irtifak hakkı sağlandı. Bu haklar toplam 89 milyon TL'lik yatırım ve 477 kişilik istihdam karşılığında verildi.  Bunun dışında ayrıca yatırımların proje bazında desteklenmesine ilişkin düzenleme kapsamında; 22 milyar TL'lik yatırım ve 4623 kişilik istihdam karşılığında 1,1 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine arazisi 49 yıllığına süreli bedelsiz irtifak hakkı tesis edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.