6 Maddede Şantiyelerde Koronavirüs Önlemi Nasıl Olmalı

6 Maddede Şantiyelerde Koronavirüs Önlemi Nasıl Olmalı

Altyapı ve konut inşaatları devam etmek durumunda kalan şantiyelerde koronavirüse karşı nasıl önlem alınması gerektiğine dair Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen bilgi verdi.

A+A-

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koranavirüs (covid-19) salgını nedeniyle çalışma hayatı da evlere taşındı. Ancak birçok şirkette ve özellikle inşaatlarda çalışma hayatı devam ediyor. Şantiyelerde alınması gereken önlemleri Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, şu şekilde sıralıyor:

  1. Ortak kullanım alanları dezenfekte edilmeli, şantiye alanında ve ofislerinde el temizliği için sabunlu el yıkama alanları veya el dezenfekte noktaları oluşturulmalıdır.
  2. Şantiyelerde her duruma hazırlıklı olmak için mutlaka bir karantina odası olarak kullanılması için oda ayarlanmalı, şantiye giriş ve çıkışlarında mutlaka ateş ölçümlemeleri yapılmalıdır.
  3. Şantiyelerde çalışma kıyafetleri ile temiz kıyafetler aynı yere konmamalıdır. Kıyafetlerin mutlaka ayrı dolaplarda olmasına dikkat edilmeli, rutubetli olan çalışma alanları ile soyunma odaları, duşlar, tuvaletler, yemekhaneler, çalışma ofisleri devamlı dezenfektanlarla temizlenmelidir.
  4. Şantiyede çalışanlar mutlaka birbirleriyle el temaslarını kesmeli ve aralarına mesafe koyarak çalışmaların devam etmelidir. Şantiyede kalanlar mümkün olduğunca dışarıdan gelenlerle temastan kaçınmalı ve şantiye dışına çıkılmamalıdır.
  5. Şantiye dışından gelenlerin mutlaka şantiye alanına girerken ellerini sabunlu suyla ya da dezenfektanla temizleyerek girmelidir. Şantiye toplantı odalarında toplantılar mümkün ise iptal edilmeli, şantiye içerisinde kullanılacak olan tabldot, çatal, kaşık, bardak gibi kullanım araçları tek kullanımlı olmalı ve yemek saatleri, az sayıda kişinin yemek yiyeceği saatler olarak organize edilmelidir.
  6. Çalışanlara mutlaka moral yükseltici eğitimler vermeli, mümkün olduğunca dışarıdan gelen malzemeler ilaçlanarak alınmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.