5 İlçe Tapu Dairesini Geri İstiyor

5 İlçe Tapu Dairesini Geri İstiyor

İzmir’in Karşıyaka, Çiğli, Buca, Karabağlar ve Gaziemir ilçelerindeki tapu müdürlüklerinin 1 yılı aşkın bir süre önce Alsancak’a taşınması vatandaşlara büyük zorluklar yaşatıyor. Vatandaşlar tapu dairelerinin ilçelere geri gelmesini istiyor

A+A-

Tapu Kadastro müdürlüğü tarafından alınan kararla İzmir’in 5 ilçesindeki Tapu Müdürlükleri Alsancak’a taşındı. Karşıyaka, Çiğli, Buca, Karabağlar ve Gaziemir’de yaşayan vatandaşlar tapu işlemleri için Konak Alsancak’a gelmek zorunda kalıyor. Kilometrelerce uzaktan gelen vatandaşlar Alsancak’ta hem trafik hem de otopark sorunu yüzünden büyük zorluklar yaşıyor. Tapu işlemleri için bulunduğu ilçeden kalkıp gelen vatandaşlar büyük bir zaman kaybı yaşıyor. Vatandaşlar tapu dairelerinin bir an önce bulunduğu ilçeye geri gelmesini istiyor.

niyazi-gultekin.jpg

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) başkanı ve İzmir Ticaret Odası 67. İnşaat komitesi meclis üyesi Niyazi Gültekin İzmir valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret ederek tapu müdürlüklerinin taşınmasının ardından vatandaşların yaşadıkları sıkıntıyı aktardı.

Vali Ayyıldız gerekli notları aldığını ve konuyla ilgileneceğini ifade etti.

ALSANCAK TRAFİĞİNİN YÜKÜNÜ ARTIRDI

İzmir’de trafik ve otopark sorununun en fazla yaşandığı Alsancak’a tapu müdürlüklerinin taşınmasının yanlış bir karar olduğunu savunan Niyazi Gültekin, “Tapu müdürlüklerinin taşınmasıyla Alsancak’taki trafik ve otopark sıkıntısı zirve yaptı. Her tapu dairesi günlük ortala 170-180 işlem yapıyor. Her işlem için alıcı-satıcı ve ekspertiz olmak üzere 3 kişinin geldiğini düşünürsek, bu günde en az 2 bin 500 aracın Alsancak’a giriş yapması demek oluyor. Tapu dairelerini zaten trafik sıkıntısı olan Alsancak’a taşımak çok yanlış bir karar. Vatandaşlarımız kendi ilçelerinde işlemleri kısa süre içerisinde tamamlarken burada saatlerce bekleyenler oluyor. Tapu dairelerin ilçelere geri taşınması gerekiyor” dedi.

EN BÜYÜK SIKINTIYI ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLAR ÇEKİYOR

Tapu dairelerinin taşınmasının en çok engelli ve yaşlı vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade eden Gültekin sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için Çiğli’den, Gaziemir’den kalkıp Alsancak’a gelmek büyük bir eziyet. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak için tapu dairelerinde eski sistemin uygulanmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız bulunduğu ilçeden çıkmak zorunda kalmadan işlemlerini kolayca halletmeli. Belediye veya bankalar ile ilgili bir sorun çıktığında yeniden bulunduğu ilçeye dönüp Alsancak’a geri dönmek zorunda kalmamalı.”

YÜKLÜ PARAYLA TOPLU TAŞIMAYI KULLANMAK MÜMKÜN DEĞİL

Alsancak’a toplu taşıma ile ulaşma imkanı olmasına rağmen alım satımların nakit para ile yapılmasından dolayı bu seçeneğin çok da mümkün olmadığını belirten Gültekin, “Vatandaşlarımızın büyük kısmı gayrimenkulün satışı tamamlandıktan sonra parasını tapu dairesinde alıyor. Vatandaşların o kadar yüklü bir parayla toplu taşıma kullanması güvenli olmadığı için herkes kendi aracıyla gelmeyi tercih ediyor. Bu yüzden toplu taşıma kullananların sayısı çok az. Bu sorunun çözülmesi için tapu dairelerinin mutlaka bulunduğu ilçenin merkezi bir lokasyonuna taşınması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.