3 Yıl Önce villa,  Şimdi 1+1 Daire!

3 Yıl Önce villa, Şimdi 1+1 Daire!

Çeşme'de villa ve daire fiyatlarındaki aşırı fiyat artışlarının önüne geçilemiyor. Çeşme'de iyi bir lokasyondaki 1+1 dairelerin fiyatı 2 milyon liraya ulaştı. 2 milyon lira ile 3 sene önce villa alınabiliyordu.

A+A-

Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Çeşme'ye Otoyol, pandemi ve deprem etkisiyle talep katlanarak devam ediyor. Talepteki artış arsa ve konut fiyatlarına da yansıdı.

KONUTUN FİYATINI ARSA BELİRLİYOR

Her ne kadar inşaat maliyetleri çok fazla artsa da Çeşme'de konut ve villa fiyatlarının oluşmasında belirleyici unsur arsa. Arsada yaşanan  kıtlık fiyatlarda balona neden oldu. TOKİ geçtiğimiz aylarda Çeşme'de yüzlerce arsayı ile satışa çıkardı. Arsa ihalelerine talep çok yüksek açık artırmada  fiyatlar piyasa normallerinin üzerine çıktı. Arsa sürekli el değiştiren bir yatırım aracına dönüştü. 

1+1 DAİRE 2 MİLYON, VİLLA 10 MİLYON

Son zamlarla beraber Çeşme'de iyi bir lokasyondaki markalı projelerde 1+1 dairelerin fiyatları 2 milyon liranın üzerine çıktı. 2018 krizinden önce 2 milyon liraya villa satın alınabilen yerlerde artık 1+1 daire alınabiliyor. Villa fiyatları ise 10 milyon liranın üstüne çıktı.

EN PAHALI EVİN FİYATI 2 AYDA 34 MİLYON TL ARTTI

Çeşme'deki bazı projelerde satışlar döviz üzerinden gerçekleşiyor. Çeşme'deki en pahalı daireler Swissotel Residences Çeşme projesinde yer alıyor. Projedeki 1+1 daireler 563 bin Euro'dan satışa çıkmıştı. Dolar kurundaki yükselişten dolayı 1+1 dairelerin fiyatları 7,5 milyon liraya çıktı. Projedeki 1.200 metrekarelik helikopter pisti bile bulunan Penthouse 10 milyon Euro'dan satışa sunulmuştu. Lansman zamanında 100 milyon TL olan fiyat döviz kurundaki yükselişten dolayı 134 milyon liraya çıktı. (bugünkü döviz kuru dikkate alınarak fiyatlar hesaplanmıştı. Anlık ve günlük olarak değişebilir)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.