28,5 Metrekareden Küçük Daireler Tarih Oluyor

28,5 Metrekareden Küçük Daireler Tarih Oluyor

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile stüdyo dairelere yasak geliyor. Yeni düzenleme ile birlikte 28,50 metrekareden küçük ev yapılamayacak…

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı ile stüdyo dairelere yasak geliyor. 

Yeni yönetmelikle birlikte konutlarda 1 adet oturma odası, 1 adet yatak odası, 1 adet banyo veya yıkanma yeri, 1 adet tuvalet ve 1 adet mutfak bulunması zorunlu hale getiriliyor.

Oturma odasının net 12 metrekare, yatak odasının net 9 metrekare olması ve toplamda net alanın en az 28,50 metrekare olması şart koşuluyor.

Gerek konut fiyatlarındaki hızlı yükseliş gerekse tercih değişimi gibi nedenlerle 1+0 daire üretimi yapılmaya başlandığını belirten TGM Trend Gayrimenkul & Yatırım Genel Müdürü Hakan Erilkun; bu dairelerin pazarlanmasında büyük sıkıntı yaşandığını ve bu nedenle otel konseptinde pazarlandığını söyledi. 

Erilkun şunları söyledi: “Elverişli kullanım alanına sahip olmayan bu tarz yapıların pazarlama açısından da cazibesi bulunmuyor. Kaldı ki değerlerimize uygun olmayan bu tarz yapılaşmalar sonrasında Türkiye’de 4,3’leri gören hane halkı büyüklüğü 3,18’e gerilemiştir. Planlı Alanlar Yönetmeliği’nin devreye girmesiyle beraber 1+0 stokları hızla yükselecek, değer kaybedecek. Bu da özellikle büyükşehirlerde geniş alana sahip 1+1 ve 2+1 dairelerin fiyatlarında yüzde 10’u aşan bir değer yükselişine neden olacaktır.’ 

Erilkun, özellikle toplu konut bölgeleri olmak üzere belli bölgelerde şimdiden 1+1 dairelerde hızlı bir yükseliş olduğunu söyledi. 

1+1 DAİRELERİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELER VE METREKARE FİYATLARI

Bölge

Satılık Metrekare Fiyatı

Beylikdüzü

2.550 TL.

Başakşehir

3.750 TL.

Kurtköy

2.950 TL.

Tuzla

3.100 TL.

Kartal

3.500 TL.

Avcılar

2.650 TL.

Çekmeköy

3.200 TL.

Esenyurt

1.800 TL.

Silivri

2.200 TL.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.