2020 Kış Sezonu Yatak Odası Dekorasyon Trendleri

2020 Kış Sezonu Yatak Odası Dekorasyon Trendleri

Kırk yılı aşkın tecrübesiyle ve geniş ürün çeşitliliğiyle ev tekstilinde hizmet veren Cotton Box, 2020 Sonbahar & 2021 Kış sezonunun yatak odası trendlerini açıklıyor.

A+A-

Havaların yavaş yavaş soğuması ve sonbaharın kendini hissettirmesiyle birlikte evlerin dekorasyonu yeniden şekilleniyor. Günün tüm yorgunluğunun atıldığı ve çoğu zaman kişinin kendini en özgür hissettiği yatak odaları da bu değişimden etkileniyor. Bu sezon yatak odası dekorasyonunda sade ve minimal çizgiler  ön plana çıkarken, pastel tonlar ve sonbaharı anımsatan renkler göze çarpıyor. Kırk yılı aşkın tecrübesiyle ve geniş ürün çeşitliliğiyle ev tekstilinde hizmet veren Cotton Box, 2020 Sonbahar & 2021 Kış sezonunun yatak odası trendlerini açıklıyor.

Yatak odalarına pastel tonlar hakim oluyor

Dünya genelinde yaşanan gergin ve sıkıntılı günlerin etkisiyle bu sezon yatak odası dekorasyonunda pastel tonlar trend oluyor. Rahatlatıcı ve dinlendirici etkisiyle bilinen pastel tonlar, bulunduğu ortama dinginlik katarak, huzurlu ve ferah bir atmosfer yaratıyor.  Pastel tonlardan vazgeçmek istemeyen fakat yatak odasına çarpıcı bir görünüm katmak isteyenler ise pastel tonları parlak ve canlı renklerle buluşturuyor. Böylelikle mükemmel bir kontrast yaratarak, yatak odasında göz alıcı bir görünüm elde etmek oldukça kolay. Soft pembe, gün ışığı rengi, turkuaz, mercan pembesi ve tarçın kabuğu gibi birbirinden şık pastel renklerin yer aldığı sonbahar & kış sezonunda farklı renk alternatifleri de dikkat çekiyor. Sonbaharı anımsatan turuncu, kahverengi, toprak, kızıl tonları ve kırmızı gibi iddialı renklerinde yükselişe geçmesiyle birlikte bu sezon yatak oda dekorasyonunda dinamik bir hava oluşuyor.

Ekose ve geometrik desenler ilgi çekiyor

Yatak odası dekorasyonunda son yıllarda öne çıkan ekose ve geometrik desenler bu sezona damga vuruyor. Yeni sezonda yatak odalarında sık sık karşılaşacağımız bu desenler, hemen hemen her tarza uyum sağlayarak son derece şık bir görünüm yaratıyor. Dekorasyonda sadelikten yana olanlarında farklılık yaratmak için rahatlıkça kullanabileceği ekose ve geometrik desenler bulunduğu ortamın havasını aniden değiştiriyor. Yatak odası tekstillerinde de sıklıkla yer verilen bu desenler, özellikle sonbaharın simgesi olan battaniyelerde dikkat çekiyor.

Tercihler doğallıktan yana olacak

Son yıllarda özellikle yatak odası tekstilinde görülen doğallığı dönüş trendi, 2020 Sonbahar 2021 Kış sezonunda yükselmeye devam ediyor. Pamuk, keten, yün ve ipek gibi doğal malzemelerle üretilen nevresim takımı ve battaniyeler doğal içeriği sayesinde büyük ilgi görüyor. Özellikle tekstil ürünlerinde en sık kullanılan pamuklu ürünler uykuya geçiş süresini kısaltarak sonbahar ve kış aylarını daha rahat ve keyifli bir şekilde geçirme imkânı sunuyor. Ayrıca dayanıklılığı sebebiyle sık sık yıkanabilen ve kolayca temizlenebilen pamuklu tekstil ürünleri kullanıcıya konfor sağlıyor.

Trendler değişse de her daim güvenilir markalar tercih edilmeli

Yatak odası için tekstil ürünleri seçerken dikkat edilmesi gereken ilk unsur marka güvenilirliği ve üretim kalitesidir. Tüm gece boyunca cilde doğrudan temas eden tekstil ürünleri kullanıcının sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle ürünleri seçerken öncelikle markanın güvenilirliğine ve üretimdeki kalitesine dikkat etmek gerekiyor. Baskı ve boyama aşamalarında hiçbir kimyasal madde kullanılmayan ve doğal ham maddeden üretilen ürünlerin tercih edilmesine özen gösterilmelidir. Aksi takdirde sürekli ciltte temas halinde kimyasal maddeler; ciltte kızarık, kaşıntı ve tahriş gibi birçok sağlık sorununa neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.