2019'da Müteahhitlere 20 Milyar TL Ödeme Yapıldı

2019'da Müteahhitlere 20 Milyar TL Ödeme Yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Temmuz ayı bütçe harcamalarına göre müteahhit ve müşavir firmalara 20 milyar TL ödeme yapıldı.

A+A-

Türkiye’nin konut alanında kalkınmasında büyük bir öneme sahip olan müteahhitlere yapılan ödemelerin 2019 yılında artış gösterdiği ortaya çıktı.

MÜTEHAİTLİK HARCAMALARI ZİRVE YAPTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından Temmuz ayı bütçe harcamalarının açıklanmasıyla birlikte müteahhitlik giderleri 9 milyar 599 milyon TL’ye ulaştı. 2 milyar 780 milyon TL ile temmuz ayında müteahhitlik harcamaları 2019’da zirve yaptı.

9 milyar 599 milyon TL’ye ulaşan harcamalar arasında müteahhitlere 5.4 milyar TL ile “Hizmet binası yapımı” ilk sırada yer aldı. Bunu 3.9 milyar TL ile “Diğerleri” kalemi izlerken 189 milyon TL ile “Hizmet tesisleri” üçüncü sırada yer aldı.

İŞSAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE DE HARCAMA YAPILDI

Müteahhitlere yapılan ödemelerin yanı sıra ayrıca “Müşavir firma ve kişilere ödemeler” adı altında da yedi ayda 8 milyar TL aktarıldı. Bunun 7.7 milyar TL’si, “Diğer müşavir firma ve kişilere ödemeler” adı altında yapıldı. Üçüncü sırada da 229 milyon TL ile “İş sağlığı ve güvenliği hizmeti” alım gideri yer aldı.

Müşavir firmalardan alınan “diğer” adı altında alınan hizmetler, “Milli Savunma Bakanlığına bağlı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığına, NATO petrol boru hattının işletme ve bakımı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin akaryakıt ve madeni yağ sevkiyatı hizmeti karşılığında yapılacak ödemeler, adı geçen gruplara girmeyen müşavir firma ve kişilere ödemeler” şeklinde sıralandı.

1.2 MİLYAR PROJE GİDERLERİNE AKTARILDI

Ayrıca bir başka ödeme ise “Gayrimenkulün kurum tarafından üretilebilmesi için gerekli olan proje, müşavirlik, kontrollük” hizmeti alımı için yapılan harcama da 2 milyar 392 milyon TL oldu. Bunun 1.2 milyarı proje giderleri için aktarılırken 987 milyonun “diğer” ödemeler olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.