2 İnşaat Firması Daha İflas Bayrağını Çekti

2 İnşaat Firması Daha İflas Bayrağını Çekti

Faiz oranlarındaki artış ve inşaat maliyetlerine gelen zam birçok inşaat firmasını zora soktu. Çok sayıda firma finansal zorluklarla mücadele ederken 2 firma daha konkordato talebinde bulundu.

A+A-

Artan konut kredisi faizleri, maliyetler ve dövizin etsi ile durgunluk yaşanan inşaat sektöründe yaprak dökümleri başladı. Borç krizine giren şirketlerden ardı ardına borç yapılandırma başvuruları gelmeye başladı. Son olarak ağırlıklı olarak taahhüt işi yapan Sedyol İnşaat ve Payaş İnşaat’ın da konkordato talebinde bulundukları bilgisi geldi.

Business HT‘nin haberine göre, daha çok yol inşaatlarında üstlenici olarak faaliyet gösteren Sedyol İnşaat , Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne adi konkordato talebi yaptı.

Şirketin tamamladığı projeler arasında Süleymanpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan merkez mahallelerde asfalt yol, yapım, onarım ve yeni imalat yapılması yapım işi, Ayvalık ilçesi yollarına bitümlü sıcak karışım kaplama (BSK) ve çift kat emülsiyonlu sathi asfalt kaplama yapım işi ve Malkara – Tekirdağ Ayr – liman bağlantısı yolu toprak işleri, sanat yapıları, BSK ve çeşitli işler yapım işi öne çıkıyor.

Payas İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından talep edilen konkardatonun tasdiki davasında ise İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi 2 Ağustos tarihinde 3 aylık geçici mühlet verirken, konkordato komiseri olarak İcra İflas Hukukçusu Mehmet Kamil Yıldırım, Yeminli Mali Müşavir Emine Leyla Kıyat ve İnşaat Mühendisi Mehmet Ali Güldal atandı.

Payas İnşaat, Sancaktepe Sultanbeyli Metro Projesi’nde Sarıgazi İstasyonu’nun iki şaftının ve 1700 metrelik tünelin kazısının üstlenicisiydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.