2 Bin Yabancı İş Adamı Türk Vatandaşlığı İçin Başvurdu

2 Bin Yabancı İş Adamı Türk Vatandaşlığı İçin Başvurdu

Yabancıya gayrimenkul satışında vatandaşlık hakkının 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşmesi sektöre yaradı. Ortadoğu'lu iş adamları başta olmak üzere 2 bin iş adamı vatandaşlık için başvurdu.

A+A-

1 milyon dolarlık gayrimenkul alım şartının 250 bin dolara düşürülmesi vatandaşlık başvurularını artırdı. 2018 yılının Eylül ayından bu yana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyen yabancı iş adamlarının sayısı 2 bine ulaştı. Bunların arasında ağırlığı ise Ortadoğulu işadamları oluşturuyor.

Uzmanlar, 250 bin dolarlık şartının getirilmesinin ardından konut ya da arazi alımında daha da artış olduğunu söyledi. Aslan payı ise Iraklı ve Suriyeli işadamları oluşturdu.

Uzmanlar, başvuru sonrası emniyet güçlerinin başvuru yapan kişiyi araştırdığını, yurt dışındaki işlerinin bile araştırıldığını ifade ederek, "Bazen Türkiye'de iş yapan işadamlarının vatandaşlık talebinin karşılanmadığı oluyor. Yani ülkede iş yapmasına izin verilebiliyor ancak vatandaşlığa geçmesine onay çıkmayabiliyor" dedi.

Vatandaşlık işlemlerinin eskiye oranla çok hızlandığını söyleyen uzmanlar, eskiden 10 ayda biten işlemlerin 2.5 ayda tamamlandığını belirtti. Uzmanlar, bu uygulama ile Türkiye'ye yoğun bir sermaye girişi gözlendiğini vurgulayarak, "Iraklı bir işadamı 16 milyon liralık gayrimenkul aldı. Fakat bazı aracıların gelenleri yüksek fiyat vererek kandırmaya çalıştığın duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.