15 Bin TL Peşinatla Ev Sahibi Olabilirsiniz!

15 Bin TL Peşinatla Ev Sahibi Olabilirsiniz!

Dar ve orta gelirli vatandaşlara ucuz konut sahibi olma fırsatı veren TOKİ düşük peşinat ve düşük taksitlerle satış yapıyor. TOKİ projelerinde 15 bin TL peşinat ödeyerek ev sahibi olmak mümkün.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde yer alan satışlar sayfasından duyurdu. Takvim'de yer alan habere göre; TOKİ'den ev alacak olan vatandaşlar için sağlanması gereken bazı koşullar yer alıyor. Peki ikamet şartı kuralı konut satışların yanında açık satışlarda da uygulanıyor mu? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ bu satışları iki ayrı şekilde yapıyor
- Alt Gelir Grubu Konut Satışları

- Orta Gelir Grubu Konut Satışları

TOKİ Başkanlığı'nın konut satışlarında yer alan alt gelir grubunda bulunan satışlar için başvurular ikamet şartı bulunuyor. Ancak orta gelir grubunda bulunan konutlarda almak isteyen vatandaşlar başvurularını ikamet şartı olmadan yapabiliyor.

13 ŞEHİRDE KONUT SATIŞ

1+1, 2+1 ve 3+1 konut satışı ilan bulunan toplam 13 şehir bulunuyor. Bu 13 şehrin arasında ön plana çıkanı ise Ankara. Başkentin farklı ile ve ilçelerinde yer alan konut projelerinden hem altı gelir grubu hemde orta gelir grubu için konut satışları yapılacağı açıklandı.

Bunun yanında satış ilanı bulunan diğer şehirlerin listesi ise şu şekilde; Afyonkarahisar, Bursa, Çorum, Ankara, Denizli, Hatay, Kars, Kastamonu, Mersin, Rize, Sivas, Tokat, Zonguldak.

PEŞİNAT ÖDEMESİ VE TAKSİT İMKANI

TOKİ açık konut satışlarında vatandaşlara kolay ödemeli seçenekler satışa sunuluyor.

Vatandaşlar bu projelerden konut aldıklarında bir miktar peşinat ödemesi gerekiyor. Bu rakam konut projelesine göre değişirken en az yüzde 10 olarak uygulanıyor. Bu oran yüzde 25'e kadar çıkabilmekte. İlanlarda en düşük peşinat ödemesi ise 14 bin TL oluyor.

TOKİ'DEN EV ALIMLARINDA İKAMET ŞARTI

TOKİ tarafından satışa sunulan alt gelir ve orta gelir grubu konut satışlarında vatandaşların satışa çıkarılan konutlarla aynı şehirde yaşamaları gerekiyor.

Açık konut satışları için tarihler kurum tarafından açıklanıyor. Bu açık konut satışlarında genel olarak ikamet şartı aranmıyor ancak bu satışlarda özel koşullar istenebiliyor.  TOKİ  Başkanlığı bu tür konut satışlarında uygulanan şartlara ilişkin ise bir açıklama yaptı.

TOKİ İkamet Şartı Açıklaması

TOKİ Başkanlığı'nın ikamet şartına ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. Açık satışlarda ise, genel olarak ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bu şartlar bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır." 

TOKİ KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Açık satış yöntemiyle çekilişsiz kurasız satışa sunulan evlere başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası'nın şubeleri aracılığıyla gerçekleşiyor. Başvurular, her il için tarihler değişirken 31 Aralık tarihine kadar yapılabiliyor.

Alıcılar, açık satışın başladığı günde yüzde 10, 12, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120, 144, 180 ve 240 ay vade ile konut sahibi olabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Açık satışla satışa çıkan konutlardan 18 yaşını doldurmuş, Türk vatandaşı olan kişiler yararlanabiliyor. Başvuru esnasında fotoğraflı nüfus cüzdanı, vatandaşlık kimlik ve vergi sicil numaralarının ibrazı gerekiyor.

TOKİ İL İL KONUT FİYATLARI

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde bulunan 86 konut için başlangıç satış fiyatı 260 bin lira oldu. 30 Aralık tarihine kadar başvurunun yapılacağı konutların taksit tutarı ise bin 87 lira oluyor.

Bingöl Merkez İnönü Mahallesi'nde 1 konutun başlangıç fiyatı 240 bin lira olarak belirlendi. Taksit tutarı ise bin 3 lira olarak açıklanıyor.

Denizli ve ilçelerinde bulunan 201 konut 120 bin liradan başlayan fiyatlarla kurasız satışa sunuldu. Taksitler ise 420 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Karabük Eflani Çelebiler Mahallesi'nde 16 konut 1240 bin lira başlangıç fiyatıyla satışta. Konutların taksitleri 415 liradan başlıyor.

Kars Sarıkamış Erenler Tepe Mahallesi'nde 5 konut 185 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Taksitler 825 liradan başlıyor.

Mersin Gülnar Akdeniz Mahallesi'nde yer alan 39 konut 419 liradan başlayan taksit tutarı ile 125 bin 760 liradan satışa çıktı.

Samsun Vezirköprü Nalbantlı Mahallesi'nde 8 konut 256 bin liradan satışa sunuldu. Başlangıç taksit tutarı bin 280 lira olarak belirlendi.

Sivas Merkez Yenimahalle'de 17 konut 146 bin liradan satışta. 30 Eylül'e kadar başvuruların yapılabileceği konutların taksitleri 610 liradan başlıyor.

Tokat Merkez Dedeli Mahallesi'nde ise 27 konut 165 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcısını bekliyor. 31 Aralığa kadar başvuruların yapılabileceği konutların en düşük taksit tutarı 691 lira.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.