12 Yaşında İnşaat İşçisi, 22 Yaşında Kalfa, 26 Yaşında Müteahhit

12 Yaşında İnşaat İşçisi, 22 Yaşında Kalfa, 26 Yaşında Müteahhit

Henüz 12 yaşındayken okuldan kaçarak İstanbul’a giden ve inşaatta çalışmaya başlayan Nafi Taşkın 22 yaşında İzmir’de kalfalık yapmaya başladı. 26 yaşında Taşkınoğlu İnşaat’ı kurup müteahhitliğe adım attı.

A+A-

Taşkınoğlu İnşaat yönetim kurulu başkanı Nafi Taşkın inşaata erken başlayıp hızlı büyüyenlerden. 12 yaşında okuldan kaçarak Samsun’dan İstanbul’a gelen Taşkın inşaatlarda çalışmaya başladı. Çalışmayı çok sevdiğini bu yüzden çok kısa sürede usta olduğunu belirten Nafi Taşkın İstanbul’la başlayan ve İzmir’e dayanan hikayesini şu sözlerle anlatıyor, “İş konusunda çok hevesli olduğumdan her şeyi öğrenmeye çalışıyordum. Kısa sürede usta oldum. İstanbul’da 4-5 yıl çalıştıktan sonra akrabalarımızla Antalya’ya geçtik. Antalya’da 2-3 yıl çalıştıktan sonra buradan Balıkesir’e geçtik. Balıkesir’de, Çiğli Belediye binası işini yapan bir kalfamız vardı. O bizi İzmir’e davet etti.”

nafi-taskin-001.jpg

2006 YILINDA İZMİR’E GELDİ

İzmir’e geldiği ilk yılları ve kalfalık dönemini anlatan Nafi Taşkın sözlerini şu şekilde sürdürdü, “2006 yılında İzmir’e geldik. İzmir’de az bir süre çalıştıktan sonra askere gittim. Askerlikten sonra kalfalık yapmaya başladım. 3-4 yıl kalfalık yapmaya başladıktan sonra Antalya’dayken satın aldığımız arsamızı satıp İzmir’den bir arsa aldık. Bu arsa üzerinde 4 katlı bir bina yaptık. Kardeşlerimle beraber bu binada yaşamaya başladık.”

KUAFÖR MÜTEAHHİTLİK YAPIYORSA BEN NEDEN YAPMAYAYIM?

En son kalfalık yaptığı inşaatın müteahhitinin bir kuaför olduğunu belirten Taşkın, “En son kalfalık yaptığımız inşaatın müteahhitliğini kuaför bir arkadaşımız yapıyordu. Bu inşaatı yaparken kuaförün inşaat ile ilgili çok fazla bilgisi olmadığını gördüm. Biz yıllardır inşaatın içerisindeydik ve inşaattaki her işten anlıyorduk. Kuaför müteahhitlik yapıyorsa biz daha iyisini yaparız diyerek müteahhitliğe başladık. Kendi evimizi yaparken yandaki bir komşu teyzemizin inşaatı vardı. Benim arsayı da alın siz yapın demişti. İlk inşaatımıza öyle başladık. 4-5 ayda binayı bitirip teslim ettik” ifadelerini kullandı.

nafi-taskinoglu-insaat.jpg

5 YILDA 170 KONUT YAPTI

İnşaatları hızlı bir şekilde tamamlayıp teslim ettiklerini belirten Nafi Taşkın” İnşaatlarımızı ortalama 4-6 ay içerisnde tamamlayıp teslim ediyoruz. Bugüne kadar Şemikler bölgesinde 170 konut inşa ettik. Bu bölgede inşaatı devam eden ve planladığımız projelerimiz var. Bu güne kadar bina konseptinde küçük ölçekli projeler yaptık. Ancak ilerleyen dönemlerde site konseptinde projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Müteahhitlikte yeni yeni büyüyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda çok daha güzel projeler hayata geçireceğiz” dedi.

İNŞAAT RUHSATI ALMADAN DAİRELERİN HEPSİNİ SATTI

Şemikler’de 20 konutluk yeni bir projeye başlayan Taşkınoğlu İnşaat, henüz ruhsatını birkaç gün içerisinde alacağı projedeki dairelerin satışlarını tamamladı. İnşaat sektöründeki krize rağmen satış sorunu yaşamadığını belirten Nafi Taşkın, “Biz uygun fiyatlarla satış yapıyoruz. Yeni başlayacağımız projemizdeki dairelerin satışlarını henüz inşaatımız başlamadan tamamladık. Öz sermayemiz ile inşaat yaptığımız için krizden çok fazla etkilenmedik” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum