1 Mühendis Alacağız, 3 Bin Kişi Başvuruyor

1 Mühendis Alacağız, 3 Bin Kişi Başvuruyor

İzmir’li iş adamalarıyla bir araya gelen Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, inşaat sektörünün istihdama katkısının çok büyük olduğunu, ülkede üniversite mezunu işsiz oranının çok yüksek olduğunu söyledi.

A+A-

Limak Holding Yönetim Kurulu başkanı Nihat Özdemir, İZTO başkanı Mahmut Özgener’in daveti üzerine İzmir Ticaret Odası meclis toplantısına katıldı.

Özdemir, inşaat sektörü ve ülke ekonomisinin durumu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Özdemir şu ifadeleri kullandı, “Limak olarak dünyanın birçok ülkesinde yatırımlarımız var. Avrupa’da 3 ülkede önemli yatırımlarımız var. Mozambik ve Fildişi’nde çimento fabrikalarımız var. Kosova havalimanını yaptık. Bütün Kosova’nın enerji dağıtımını biz yapıyoruz. Dünyanın birçok yerinde hem müteahhitlik hem de daha farklı sektörlerde yatırımlarımız var. Türkiye büyük bir ülke. Birçok ülkeye gittim. Afrika’da gitmediğim yer kalmadı. Her ülkede Türk iş adamları var” dedi.

DİBE VURMA BİTTİ, YÜKSELME BAŞLADI

Türkiye’nin 2008 krizi haricinde bugüne kadar hep büyüyerek geldiğini belirten Özdemir şu şekilde devam etti, “Ne yazık ki 2018 yılının ağustos ayından itibaren ekonomik olarak sıkıntılı bir sürece girdik. 2018 Ağustosundan önce günlük 35 bin ton çimento satıyorduk. Ağustostan sonra 15 bin tona kadar düştü. Ancak piyasaların düzelmesi ile şu anda sattığımız çimento oranı günlük 26 bin tona yükseldi. Dibe vurma bitti ve yükselme başladı. Bu sene artı büyümeyi sağlamamız lazım. 2020 yılında büyüme hedefimiz yüzde 5. Hedefi tutturmamız için bu sene artı büyüme sağlamamız gerekir.

1 MÜHENDİS ALACAĞIZ 3 BİN KİŞİ MÜRAACAT EDİYOR

İnşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü diyen Özdemir, “İnşaat sektörü büyümedeki en önemli aktör. Bazıları yok Türkiye betonlaşıyor falan diyor ama inşaat sektörü 200’den fazla sektörü de destekliyor. İstihdama katkısı çok büyük. Bugün en büyük sorunumuz işsizlik. Ama okuyanlarda işsizlik oranı çok fazla. Bazen bir mühendis alacağız, müracaat sayısı 3 bin. Hepsi üniversite mezunu. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı bu. Mühendis, mimar üniversite mezunu çok fazla işsiz var. Bunlara çözüm bulmalıyız. Bunun tek çözümü büyümemiz. Ümitliyiz. İnşallah 2020 ve 2021’de daha hızlı büyürüz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.