Türkiye'nin 3 Büyük İnşaat Şirketi Dev Projeden Çekildi

Türkiye'nin 3 Büyük İnşaat Şirketi Dev Projeden Çekildi

Cengiz, Kolin ve Kalyon İnşaat Vora havalimanı konusunda Arnavutluk hükümrtiylr anlaşma sağlayamadığı için ihale sürecinden çekildi.

A+A-

İstanbul Havalimanı’nı işleten konsorsiyumda bulunan Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketleri, Arnavutluk’taki Vlora Havalimanı projesinden çekildi.

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, “Arnavutluk’un dünyaya açılan ikinci kapısı” olarak nitelendirilen Vlora kentindeki havalimanı için geçen sene masaya oturan Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketleri, Tiran yönetimi ile anlaşamadı ve ihale sürecinden çekildi.

Arnavutluk medyası, Altyapı ve Enerji Bakanlığı yakın bir dönemde yeniden ihale sürecini başlatacağını yazdı.

Geçen sene Şubat ayında Türk şirketlerinin oluşturduğu müzakere grubunun görüşmeleri Arnavutluk parlamentosunda onaylanmıştı. 3’lü konsorsiyum, Vlora Havalimanı’nı 20 yıl süreyle yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirecekti. Arnavutluk hükümeti ise yılda 5 milyon olan turist sayısını bu projeyle 5 yılda 10 milyona çıkarmayı planlıyordu.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, kurulacak havaalanının 100 milyon Euro’ya mal olacağını ve 2020 yılında devreye gireceğini açıklamıştı. Ülkenin halen işletmede olan tek havalimanı olan başkent Tiran’daki Uluslararası Rahibe Teresa Havaalanı, Ekim 2016 tarihinden beri Çin konsorsiyumu tarafından işletiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.