Ytong Mimari Fikir Yarışması Başlıyor

Bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen Ytong Mimari Fikir Yarışması’nın Dijital Kolokyum’u 17 Haziran Çarşamba günü saat 10.00’dan itibaren Ytong Akademi web sitesinden ve Türk Ytong YouTube kanalından canlı yayınlanacak

Türkiye’de 62 yıldır çağdaş yapılaşmanın ve mimarlık kültürünün destekçisi olan Türk Ytong tarafından düzenlenen Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda sıra Dijital Kolokyum’da.

Jüri üyeleri, canlı yayınlanacak kolokyumda yarışmaya katılan fikir projelerini değerlendirerek görüş ve yorumlarını izleyicilere aktaracak, katılımcıların sorularını yanıtlayacak. 2015 yılından bu yana canlı yayında gerçekleştirilen Dijital Kolokyum, fikirlerin hem jüriden hem de birbirinden beslenmesi için açık bir iletişim ve tartışma ortamı sunuyor.

Konuya ilgi duyan herkesin erişimine açık olan Dijital Kolokyum’a jüri üyeleri Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Ceylan Baba; Azaksu Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar, Prof.Dr. Adnan Aksu, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, MAS Mimarlık Kurucu Ortağı, Mimar Derya Tezel, Atelier Hakan Demirel Kurucusu, Mimar Hakan Demirel katılıyor.

Tüm projeler kolokyum süresince https://ytongakademi.com/projeler adresinde görülebilir. Kolokyum, saat 10.00’dan itibaren www.ytongakademi.com adresinde ve Türk Ytong YouTube kanalında canlı olarak takip edilebilecek.

Dijital Kolokyum süresince yarışmacılar, yarışma rumuzlarını kullanarak jüri üyelerine projeleriyle ilgili sorular yöneltebilecek ve jüri üyelerinden geri bildirim alabilecek.  Ayrıca diğer katılımcıların projelerine ilişkin soru, yorum ve değerlendirmelerini  de takip edebilecekler.

Yarışmayı kazanan ekipler, jüri üyeleriyle birlikte Kahire’de gerçekleştirilecek mimari geziye katılacak. Katılımcılar bu özel program kapsamında kentin tarihi ve çağdaş mimari mirasını yerinde inceleme fırsatı bulacak.

Dijital Kolokyum’u canlı izlemek için aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.

Emlak Gündemi Haberleri

Modern Sanatın Mekân Psikolojisine Etkisi
Doğru Mühendislik Hizmeti Alan Her Bina Sağlamdır
Buca Metrosu İmar Planı Değişikliği Oybirliği ile Kabul Edildi
TOKİ'den 64 İlde 20 Bin Konut Satışı: Başvurular 15 Haziran'da Başlıyor
Yazlık ve Villa Kiralamalarında Kapora Dolandırıcılarına Dikkat!