TOKİ 100 Bin Konut Kura Çekilişleri Ertelendi

Koronavirüs nedeniyle TOKİ kura çekimi çekiliş törenleri iptal olmuş ve sosyal medyadan canlı olarak yayınlanarak noter huzurunda çekiliş yapılmaya devam edilmişti. Son kararla TOKİ 100 bin konut kuraları tamamen ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dahilinde "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde, hak sahibi olamayanların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında meydana gelecek sağlık riski sebebiyle kuraları erteledi.

TOKİ tarafından yapılan açıklamada, küresel çapta yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüs salgınına karşı tüm kurumların etkin ve koruyucu önlemler aldığı belirtildi.

"Devletimizce bugüne dek alınan ve alınacak tedbirler kapsamında, kuraları sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınladığımız 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projemizde, hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık risklerini engelleme amacıyla kuralar ertelenmiştir." ifadesinin yer aldığı açıklamada, kura tarihlerinin daha sonra web sayfası ve sosyal medya hesaplarından ilan edileceği belirtildi.

TOKİ Haberleri

TOKİ 47 İlde 340 Arsayı Yüzde 20 İndirimle Satışa Çıkardı
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde Ödeme Planı Belli Oldu
TOKİ'den Menemen'e 1.986 Konutluk 2 Proje!
TOKİ Yüzde 15 İndirimle 3 Gün Sonra Satışa Çıkarıyor!
Kiralık Konut Projesinde Evler 3 Yıllığına Verilecek