TOKİ 1 Milyon 100 Bin Konut İnşa Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle 2002 yılından şu ana kadar toplam olarak 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini dile getirdi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Murat Kurum, yaptığı açıklamada deprem dönüşümünün milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi.

Başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği dahilinde toplamda 1,5 milyon konutu dönüştürdüklerini, TOKİ eliyle 2002 yılından şu ana kadar toplam olarak 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini söyledi. Kurum açıklamasında toplam 800 bin binanın denetimini de yeni mevzuata göre gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Mega kent İstanbul'da 300 bini acil olarak toplamda 1,5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ülkemizde son dönemlerde sık sık depremlerin meydana geldiği Van, Elazığ, Malatya ve İzmir'de başlattıkları dönüşüm çalışmalarına da değindi.

TOKİ Haberleri

TOKİ 47 İlde 340 Arsayı Yüzde 20 İndirimle Satışa Çıkardı
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde Ödeme Planı Belli Oldu
TOKİ'den Menemen'e 1.986 Konutluk 2 Proje!
TOKİ Yüzde 15 İndirimle 3 Gün Sonra Satışa Çıkarıyor!
Kiralık Konut Projesinde Evler 3 Yıllığına Verilecek