Tadilat Gürültüsü Şikayet Edebilir Mi?

Yüksek yapılarda yaşamın her geçen gün biraz daha yaygınlaşması, korona virüs ile birlikte insanların evde daha fazla zaman geçirmesi tadilatların artmasına neden oldu. Peki komşular arasında sıkıntılara neden olan tadilat gürültüsü şikayet edilebilir mi?

Koronavirüs salgını nedeni ile vatandaşların evde geçirdiği süre her geçen gün artarken home ofis çalışma düzeni evlerde yeni tadilatları gündeme getirdi. Hem artık evde daha fazla zaman geçirilmesi hem de tadilatların artması sonrasında apartmanda gürültü şikayetleri ve tadilat gürültüsü şikayetleri katlanarak arttı. Peki, gürültü şikayeti nereye yapılır?

Virüs salgını nedeni ile evden çalışma imkanı bulan kişilerin ertelemiş oldukları tadilatları hayata geçirmeye başlamaları, home ofis çalışma nedeni ile kişilerin tadilat yaparak kendilerine evde özel çalışma alanları yaratmaya çalışması, evde geçirilen vaktin uzaması ile insanların sıkılarak evlerinde tadilat yapmaya başlamaları gibi nedenlerle tadilatlarda patlama yaşandı.

Süreçte ne yazık ki bu durum nedeni ile apartmanlarda tadilat gürültüsü şikayetleri de arttı. Özellikle de sabah erken saatlerde ya da akşam geç saatlere kadar süren tadilatlar büyük şikayetlere neden olabiliyor. 

Konu hakkında açıklama yapan Takvim Gazetesi yazarı Feride İmal "Uygun saatlerde yapılan ve site yönetimi/komşulara haber verilen tadilatlar sorunsuz halledilir. Fakat durumun rahatsız edici bir boyuta gelmesi üzerine hâkim başvuruları ile hakkınızda şikâyet talebi açılabilir. Gürültü Kontrol Yönetmeliği dâhilinde hâkim bilirkişilerin öncülüğünde gürültüyü aza indirmek isteyebilirsiniz. Sitenin ortak alanına dâhil olmayan kısımlarda gerekli tedbirleri alabilir ama ortak alanlarda gürültü engelleyici aşamaları yine yapamazsınız" diyerek tadilat gürültüsü şikayeti hakkında bilgi verdi. 

KOMŞU GÜRÜLTÜSÜ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Atılacak ilk adımları gürültü yapan kişi kiracı ise durumdan ev sahibini haberdar etmeleri, apartman ya da site yöneticisine başvuru yapılması, yönetim planındaki konu hakkında yaptırımlar varsa uygulamaya alınması olarak sıralandı. Yapılan uyarılara rağmen gürültü devam ederken komşu zabıtaya şikayet edilebilir. 

Sektörel Haberleri

Kira Artışları Vatandaşı Karavanda Yaşamaya İtti!
Müşterek Tapu Nedir, Ne Anlama Gelir?
Yanan Alana Otel, Ormanlık Alana Villa
Yarım Kalan İzmir Opera Binası Projesi İptal Oluyor!
Hazine, 5 Yıl vadeli Kira Sertifikası İhracı Gerçekleştirecek