Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir’de yer alan birçok taşınmazını satışa çıkardı. Bayındır, Bayraklı, Bergama, Çeşme, Konak ve Seferihisar ilçelerinde bulunan toplam 22 adet taşınmaz satışa çıkarılırken, taşınmazların tahmini bedeli ise dudak uçuklattı. 22 taşınmazın toplam bedeli 1 milyar 927 milyon 860 bin 400 TL olduğu açıklandı.
Satılan taşınmazlar arasında bulunan Bayraklı’daki taşınmazın tek başına bedeli 415 milyon TL olarak açıklandı. Osmangazi’de bulunan parselin statüsü, Şubat ayında belediye tarafından değiştirilmişti. Meslek okul alanı olan parsel, özel eğitim alanına çevrilmişti. Belediye, daha sonraki süreçte SGK borçlarından dolayı kendi parselini SGK’ya devretmişti.
Satılan bir diğer taşınmaz ise Konak Umurbey Mahallesi’nde bulunuyor ve tek başına bedeli 640 milyon TL olarak açıklandı. Parselin geçmişte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından prim ve işsizlik borcuna karşı SGK’ya 640 milyon TL değerinde devrettiği kayıtlarda ortaya çıktı. Parselin niteliği ise ticaret, turizm ve kültür alanı olduğu belirtildi.
Satışa çıkarılan bir diğer parsel ise Çeşme’nin 16 Eylül Mahallesi’nde bulunuyor. Parselin tek başına değeri 420 milyon TL olarak açıklandı. Turizm tesis alanı olarak imarı bulunan parselin daha önce de SGK tarafından satış için vitrine çıktığı ancak alıcısının olmadığı ortaya çıktı. Parselin ise denize ortalama 400 metre uzaklıkta olduğu belirlendi.
KAYNAK: EGEDESONSÖZ