Seyrek'te Yaşam Projeleri Öne Çıkacak!

FRH Yapı ve Sertürk inşaat ortaklığıyla kurulan Country Plus, Seyrek’teki 6. Projesini tamamladı. Seyrek’te hayata geçirilen ilk yaşam projesi Country Plus Trend’te inşaat ve satışlar tamamlandı. Anahtar teslimleri 4 temmuzda başlıyor.

6 yıl önce FRH Yapı genel müdürü Ferruh Örel ve Sertürk İnşaat yönetim kurulu başkanı Serdar Işıldar ortaklığıyla kurulan Country Plus markası Seyrek’teki yatırımlarını sürdürüyor. Daha önce öğrencilere yönelik yatırım projeleri hayata geçiren Country Plus, villa ve büyük metrekareli konutlardan oluşan ilk yaşam projesi olan Country Plus Trend’i tamamladı. Country Plus Seyrek’in en büyük projesi olan Country Plus Cadde ise 2020 sonuna doğru tamamlanacak.

YAŞAM PROJELERİYLE ÖNE ÇIKACAK

Sertürk İnşaat yönetim kurulu başkanı Serdar Işıldar, “Projemiz herkesin beğenisini kazandı. Seyrek bundan sonraki süreçte yaşam projeleriyle daha çok öne çıkacak. Burası sadece öğrenci kenti değil. Şehir merkezine çok yakın. Pandemi sürecinde bu tip butik projelere olan talep arttı. Biz bu projemizde kendimize villa ayırdık. Müşterilerimiz onları da satın diye ısrar ediyor. Seyrek’teki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yatırım amaçlı projelerimiz devam edecek, yaşam amaçlı projelere de daha çok ağırlık vereceğiz” dedi.

SEYREK’TE 10 BİN KONUTA İHTİYAÇ VAR

Seyrek’te çok ciddi bir konut talebi oluştuğunu ifade eden Işıldar sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Seyrek’te geçtiğimiz yıl 430 kiralık ev vardı. Daha üniversitede 2 bin civarı öğrenci olmasına rağmen dairelerin hepsi doldu. Bu üniversitenin 15 bin kapasitesi var. Yan tarafta inşaat devam ediyor. 5-6 yıl içerisinde buranın kapasitesi 30 bini bulacak. Bu öğrencilerin yarısı Seyrek’te kalsa ve ortalama her evde 2 kişi kalsa 7 binden fazla konuta ihtiyaç var. Şu anda Seyrek’te 3 binden fazla yatırımlık daireye ihtiyaç var. Yatırım projelerimize de çok büyük talep var. Seyrek’te konut fiyatları diğer bölgelere göre daha uygun. Cebinde 50 bin TL’si olan gelip bizden taksitle veya konut kredisi ile ev alabiliyor.”

FAİZLER DÜŞTÜ, SATIŞ OFİSİNDE KUYRUK OLUŞTU

Konut kredisi faiz oranlarının 0,64’e düşmesi ile talebin tavan yaptığını belirten Işıldar, “Satış ofisimiz dolup taştı. Personelimiz yetişemiyor. Hafta sonları ekstra personel almak zorunda kaldık. Satış ofisimiz dolduğu için sosyal mesafeyi korumak için satış ofisi önünde kuyruk bekleyenler oldu. İnsanların bizim yatırımlarımıza ilgi gösterdiğini görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

ARSA SAHİPLERİNİN TAMAMI BİZİMLE İRTİBAT KURUYOR

Krizin ortasında bile inşaat çalışmalarına ara vermediklerini belirten Serdar Işıldar şu ifadelere yer verdi, “Kriz döneminde bizim tam gaz çalıştığımızı gören arsa sahipleri kendi yerlerinde de proje geliştirmemiz için bize geliyorlar. Seyrek’te arsa sahiplerinin neredeyse tamamı bizimle irtibat kurdu. Biz gelen talepleri değerlendirip uygun projeler üretmeye devam edeceğiz. Yılsonuna doğru yeni projelere başlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KRİZLERDE İŞLERİN ÜSTÜNE ÜSTÜNE GİDİYORUZ

Kriz zamanlarında moral bozmamanın, üretime devam etmenin ve kaynakları doğru kullanmanın öneminden bahseden Işıldar sözlerine şu ifadeleri kullanarak devam etti, “Bu ülkede krizler bitmiyor. Bu yüzden krizlere alışık olmak zorundayız. Bizim bir felsefemiz var. Krizlerde üstüne üstüne gidiyoruz işlerin. Her gün 0 9:00’da işe geliyorsak, kriz zamanı 07:00’de geliyoruz. Moralimizi bozmuyoruz. Hesabımızı kitabımızı iyi kuruyoruz. Bence en önemli konu kriz zamanlarında işin üstüne gitmek. Bu kolay değil ancak çok çaba sarfettik. Ne olursa olsun kriz zamanlarında üretimi durdurmamak gerekiyor. Bir inşaatımızı bitirdik, diğer inşaatımız da yüzde 80 seviyesine geldi. Bu inşaatlarımızda 300 kişiyi istihdam ediyoruz. Tedarikçilerimizi ve ailelerini de düşünürsek yaptığımız işlerle 3 bin kişiye bir kapı olduk. İnşaatları durdurmamak için elimizden geleni yaptık. İnşallah bundan sonra krizlerden ve hastalıklardan uzak kalırız.”

TÜM PROJELERDE İNŞAAT BİTMEDEN SATIŞLAR BİTTİ

FRH Yapı genel müdürü Ferruh Örel ise şu ifadelere yer verdi, “Bugüne kadar ne olursa olsun işlerimizi durdurmadık. Her zaman işler istediğimiz gibi gitmiyor ama hep şunu gördük inşaatımız bittiğinde biz de satılık daire kalmıyor. Her projemizde inşaat bitmeden önce satışları tamamlıyoruz. Biz de lansmandan ev alan her zaman kazanıyor. Bu bölgede çok ciddi güven kazandık. Projemizi gezip de beğenmeyen neredeyse yok. Seyrek’e girerken amacımız güzel projeler üretmekti. İlk başlarda öğrencilere yönelik projelerle başladık. Orta vadeli planımızda yaşam projeler yapmak vardı. Projemizin beğenilmesi, yatırım hedeflerimize ulaşmamız bizi motive ediyor. Avusturalya, ABD, Hollanda ve İran’dan gelip bizden ev alanlar var. Projemizdeki 8-9 dairemizi yurtdışından gelen yatırımcılara sattık. Yatırımcı için gayrimenkul şu an için çok ideal. Vade çok uzun, faiz oranları ve peşinatlar çok düşük. 1 yıl kredi ötelemesi var. İnsanlar artık kirada oturmak yerine kendi evini almak istiyor.”

SEYREK İÇİN ARTIK GELİŞİR DENMİYOR

Seyrek’in gelişmekte olan bir bölge olmaktan çıkıp gelişen bir bölge haline geldiğini belirten Örel konuşmasını şu şekilde noktaladı, “Seyrek çok ham bir bölgeydi. Bu bölge için zamanla gelişir deniyordu. Biz 6 senede 7. Projemizi bitireceğiz. Zamanla gelişir lafını kaldırmış olduk. Zamanında alanlar ne kadar çok kazandığını gördü. Bizdeki müşterilerin, beklemede olan müşterilerin ve yeni müşterilerin talebi var. Bu talepleri karşılamak için yeni projelere devam edeceğiz. “

Emlak Gündemi Haberleri

'Meslektaşlarımızın Yüzde 90'ı İnşaat Yapamıyor' Dedi, İMDER Başkanlığını Bıraktı!
Kadının Her Alandaki Başarısını Projelerimize Yansıttık
Aşamalı Konut Modeli Büyüyor
3 Boyutlu Tapu ve Kadastro Sisteminde Pilot İl Sayısı 15'e Yükselecek
İnşaat Sektörü Güven Endeksi Nisan Ayında 88.6 Puan Oldu